Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Skryta cetba

Vložil(a): Makouš
Datum: 26. 08. 2005, 09:54:38

tak zakladam novy tema ktery me jen tak mimochodem napadlo: jak dlouho ste denne cetly HP jak ste se skryvaly co vsechno jste udelaly abyste mohly docist "stranku" nebo kolik baterii v baterkach jste musely menit abyste mohly cist pod perinou atd....tak ja treba jsem cetla od rana do vecera kdyz napriklad vysel dil v dobe skoly tak jsem prisla domu cetla jsem az treba do tri do rana ve skole jsem usinala na lavici a o prestavkach taky ..co vy?

Re: Skryta cetba

Autor: happy-smile
Datum: 26. 08. 2005, 19:40:11

napsoledy sem ho cetla pred vydanim sestky, abych si to osvezila a precetla sem tech pet dilu za 11 dni - ale to sem vzdycky cetla fakt skoro celej den :D

Re: Skryta cetba

Autor: Jolly
Datum: 26. 08. 2005, 14:15:18

óóó to byly časy, číst to poprvé! první díl jsem koupila bráchovi k narozeninám, chtěla jsem ho vlastně pro sebe, ale v té době jsem si myslela, že je to knížka pro děti a všíchni se mi pošklebovali co to chci číst, tak jsem to zamaskovala bráchovýma narozeninama. samozřejmě že jsem se od toho nemohla odtrhnout a bratr neměl šanci, nakonec přečetl jedničku až když jsem měla za sebou první čtyři díly, pak jsem musela čekat přes rok na pětku a teď čekám na šestku. má angličtina nestačí na hp a snažím se odolat překladu na netu, občas si musím ukousnout prsty, ale jakštakš se držím:)

Re: Skryta cetba

Autor: Anik
Datum: 26. 08. 2005, 13:53:15

Ja cetla prvni ctyri knizky behem 14 dni. Prvni dve jsem mela pujcene od sestriny kamaradky a obe jsem precetla za jeden vikend (bylo to tenkrat nekdy na zacatku prosince). Cetla jsem ve dne v noci Pak kdyz jsem sla do skoly tak jsem usinala pri kazdem zamrkani. Ostatni doma na me koukali, jako bych spadla z visne. Nechapali jak me nejake detske knizky mohly tak chytnout (bylo mi asi 19 a nikdo z nasi rodiny o nich tenkrat nemel ani paru). Pak jsem doslova donutila sestru zacit cist prvni dil a ona se okamzite chytila (do te doby stezi precetla skolni povinnou cetbu...). Behem nasledujiciho tydne mamka koupila vsechny ctyri (do te doby vysle) dily. Samozrejme je schovala jako vanocni darek. Ja je nasla a cetla vzdycky, nez prisla z prace Byly to trochu nervy, nechtela jsem aby na to prisla. Hezky jsem je pak zase zpatky schovala. Treti a ctvrty dil jsem takhle precetla behem dalsich 14 dnu po odpolednech. Kdyz jsem je pak nasla pod stromeckem, tak jsem nemohla priznat, ze uz je mam vsechny prectene, tak jsem je vzala a cetla znova. To byly casy!
Pak si vsechny knizky precetla segra, mamka, tata, babicka, deda a par dalsich znamych okolo. Ted jsem je pujcila par spoluzakum na vysoke, co videli film a strasne je zajimala knizka. Uz je cetlo takovych lidi, ze se mi rozpadla vazba a jsou strasne osahane a flekate :-)
Pateho dilu jsem se nemohla dockat a byla to prvni knizka, kterou jsem cetla v originale. Totez se sestym

Re: Skryta cetba

Autor: Christy
Datum: 26. 08. 2005, 13:00:56

Já jsem 1 dostala, když mi bylo asi devět ;) dostala jsem ji od táty, když jsme byli v chorvatsku, a protože on si vždycky po obědě tak na dvě hoďky schrupnul, měla jsem alespoň co číst :)
Dvojky, trojku i čtyřku jsem pak dostávala tak různě, většinou jsem si o ni řekla když vyšla a pak jsem ji dostala k nějakému svátku, vánocům či tak ;))
Když měla vyjít pětka, taky jsem už byla o něco straší a stáhla jsem si ilegální překlad, ale dočetla jsem ho jen do půlky, a další půlku jsem si nechala jako překvapení na oficiál.......bohužel jsem se stejně nějakým nedopatřením dozvěděla, kdo umře, ale i tak to byla super četba - pětku jsem celou dočetla za den a půl ....... (rodiče pořád říkali ať si něco nechám "na potom".... samozřejmě jsem se na ně vykašlala ;))

Re: Skryta cetba

Autor: .
Datum: 26. 08. 2005, 11:36:10

To já když jsem dostala 1.knížku k vánocům (nejlepší dárek v mým dosavadním životě :-) tak jsem o tom fenoménu věděla jen tak mlhavě. Bylo mi 13 let a knížka u nás vycházele teprve rok (a pár měsíců). Proto to byl pro mě šok, když jsem ji rozbalila...Ten vánoční večer jsem se dala ihned do čtení (já jsem takovej malej knihomol) a nemohla jsem vůbec přestat. Usnula jsem okolo druhé hodiny ranní a v osm jsem už byla vzhůru a pokračovala. Po dvoudením čtení jsem mamku donutila koupit druhý díl, takže týden po Vánocích jsem četla i dvojku :-) Za další dva měsíce mamka potají koupila čtvrtý díl (v té době zrovna vyšel), tak jsem musela ještě chvíli čekat na třetí, než mi ho taky koupí. Po té co jsem ho konečně dostala (třetí díl) jsem se opět moc nevyspala. Četla jsem pod peřinou s baterkou v ruce, abych nebudila sourozence....(to byly skvělý časy, číst to poprvé...) Poté co jsem dočetla i třetí díl, jsem se potají pustila do čtvrtého dílu, který jsem měla dostat k narozeninám až za čtyři měsíce!!!! Takže to dopadlo tak, že když jsem přišla ze školy domů, tak jsem chvíli četla a pak ho zas rychle vracela na ,,tajný" místo, kde byl ,,schován" - takže tu četbu jsem měla spojenou i s jakýmsi napětím. No a u pětky jsem byla na půlnočním prodeji a ve škole jsem se hodila na pár dní marod....

Re: Skryta cetba

Autor: Marulka
Datum: 26. 08. 2005, 10:09:53

Ja jsem HP6 četla v praci, nebot doma net nemam, tak aby to sef nevidel
sefe

Re: Skryta cetba

Autor: klarinka
Datum: 26. 08. 2005, 10:07:53

Já jsem to měla stejné....jednou jsem dokonce nešla spát...to bylo když jsem četla HP 3...kopila jsem knížku...někdy o výkendu asi v 9 ráno...a četla jsem...a četla....až do druhého dne. Dokud jsem nedočetla

Ale například u 4. dílu..mi chvilku trvalo než jsem se do čtení pustila...1. kapitola (Malý Visánek) se mi moc nezamlouvala...dokud jsem se nezačetla

  << Zpět