Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Vložil(a): Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 17:36:03

Mam pro vas dve otazky, takze bych rada znala vas nazor:
1.) Jak je mozny, ze Avada Kedavra Dumbledora primo odhodila z veze??? Beru v uvahu minule dily, kde Rowla zduraznuje, ze Avada = zeleny zablesk a okamzita smrt na miste.
2.) Kde se celou tu dobu flakal zachranar Fenix?

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: neviâthiel
Datum: 11. 09. 2005, 10:21:17

Když to porovnáme s použitím kouzla Expelliarmus:

Je to odzbrojovací kouzlo a má druhému vytrhnout z ruky zbraň. Ale v druhém díle Snape tímto kouzlem odhodil Lockharta o kus dál - přičemž v té chvíli už ho měl plné zuby a byl dost navztekaný.

Na konci trojky to zase schytal Snape (praštilo to s ním o stěnu) od tří dětí, které ho nesnáší i normálně, natož ve chvíli, kdy kouzlo použily.

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: polo
Datum: 10. 09. 2005, 23:06:55

podle mě záleží,v jakém rozpoložení jsme.Voldemort když v HP4 zabil toho správce,udělal to bez sebemenšího nadšení,vlastně jn tak.Ale kdyby Snape opravdu nesnášel Brumbála a nemoh by ho ani vystát,tak je možný,že toho kouzla moh dát tolik energie(zloby,nenávisti),že zapůsobilo silněji---zabití,odhození.To si myslim já.Krom toho,myslim,že kdyby to tak nebylo(že se dá použít zloba jako katalyzátor),tak Voldemort by to věděl a až by mu poisovali jak Snape zabil brumbála,určitě by v něm něco hlodalo jako teď nám.Ale kdo ví,možná by to přehlíd v opojnosti štěstí.nevim.Podle mě je Brumbál mrtvej

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: klarinka
Datum: 02. 09. 2005, 21:46:39

Opět budu citovat jisté www stránky:

Jakmile jsem přečetl přesný popis toho, co se stalo v okamžiku, kdy Snape Brumbála zabil, rozsvítilo se mi v hlavě varovné světýlko, kterému jsem nejprve nevěnoval pozornost. Ve skutečnosti to byla první stopa, která mě upozornila na celou věc.
Vždy, když jsme viděli použití kletby Avada kedavra, oběť se jednoduše svalila k zemi mrtvá.
Staroch ječel tak hlasitě, že vůbec neslyšel, co TO v křesle vyslovilo, když zvedlo svoji hůlku. Vyšlehlo z ní zelené světlo, cosi prosvištělo vzduchem – a Frank Bryce se zhroutil. Byl mrtev dřív, než klesl k zemi. (OP)
Odněkud z veliké dálky, odkudsi nad hlavou, uslyšel vysoký, chladný hlas: „Toho přespočet zabij.“
Ozval se svištivý zvuk a druhý hlas zaskřehotal do tmy dvě slova: „Avada kedavra!“
Mocný záblesk zeleného světla pronikl Harrymu i skrze zavřená oční víčka; slyšel, jak vedle něj dopadlo na zem cosi těžkého; bolest v jizvě byla tak úporná, až se mu chtělo zvracet, pak se však zmírnila. Oči ho dosud pálily, ale otevřel je, předem naplněn hrůzou z toho, co spatří.
Cedric ležel na zemi vedle něj s rukama i nohama rozhozenýma. Byl mrtvý
Přesto v Princi dvojí krve, když Snape prokleje Brumbála stejným kouzlem, Brumbál násilně vylétl vzhůru a pak přepadl dolů z věže:
Snape pozvedl hůlku a namířil ji přímo na Brumbála.
„Avada Kedavra!“
Záblesk zeleného světla vystřelil z konce Snapeovy hůlky a zasáhl Brumbála přímo do hrudi., který vydal Harrymu v hrdle zamrzl výkřik hrůzy. Byl přinucen se tiše a nehybně dívat, jak byl Brumbál vystřelen do vzduchu. Na zlomek vteřiny to vypadalo, že zůstane viset pod zářící lebkou, ale potom pomalu padal, jako obrovská hadrová panenka, zpět a přes cimbuří, až se ztratil z dohledu.
Proč bylo toto použití Avady kedavry tak odlišné od ostatních použití, která jsme už viděli?
Možná byla tato slova odlišná proto, že přestože to byla slova Snapeem vyřčená, nepředstavovala smrtící kletbu. Vzpomenete si na všechny důležité stránky této knihy – souvisí s „bezeslovnými“ kouzly. Možná Snape řekl Avada kedavra, ale kletba na kterou skutečně myslel, neverbální, byla jiná kletba, kletba, která by způsobila, že Brumbál vypadá jako mrtvý.
Třeba v nás název kapitoly „Věž zasažená bleskem“ vyvolává podezření. Třebaže je to jméno osudové tarotové karty, která dělala starosti profesorce Trelawneyové, je možné, že nám zde J. K. naznačuje, že kouzlo nebylo Avada kedavra, že to bylo jenom zelené světlo vyslané pro efekt.

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: blade
Datum: 10. 09. 2005, 21:44:18

pozrite, cela ta kniha je pisana asi takym stylom, ze ked Rowlingova bude chciet vratit Dumbledora, alebo Siriusa, nejaky dôvod si uz vymysli a ozivi ich..
jednym slovom v tejto knihe sa da vsetko vyvratit:o)

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Janny
Datum: 02. 09. 2005, 19:54:35

To z vás nikdo neviděl Harry Potter a kámen mudrců? Vždyť ve scéně kde Voldemort zabíjí Lily, tak ona nezpadne na zem hned je ale vidět že trpí.

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: nit.rob.ran
Datum: 10. 09. 2005, 21:50:51

Mě opravdu dovede naštvat, že když se bavíme o věcích v knize, tal do toho někdo plete film!!! Ne že by se mi filmy nelíbily (trojka je pro mě pátej nej film na světě), ale knihy sou snad základ Harryho Pottera, ne?

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: blade
Datum: 10. 09. 2005, 21:46:00

tiez by som povedala, ze na film sa v tomto pripade spoliehat netreba... hlavne v trojke si vela veci spravili po svojom...

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 21:40:37

Filmy do toho netahej. Tam je takových chyb, ze by z toho cloveka trefil slak. My se zabýváme duveryhodnými informacemi z knih, popr. prímo z úst Rowlingové.

A jestli jsi ty cetla knihy, mohla by sis vzpomenout, jak zemreli Raddleovi a jak potom zemrel Frank Bryce. Predstavy filmaru se od toho lisí, protoze oni potrebují "action", aby to melo "stávu", aby to lidi napjalo... Filmy neber vázne, bavíme se vzdy jen o knihách (pokud jde o podobné spekulace)

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 15:35:47

1) Tak tohle je skutecná záhada. Osobne beru v potaz obe moznosti- jednak ze je Snape verný Brumbálovi (ac to vypadá nepravdepodobne) a druhak ze je to proklatý hajzlík (moje teorie). V prvním prípade je ale mozné, ze Brumbála skutecne nezabil. Jestli si totiz vzpomínáte na predchozí díl, Harry zkusil pouzít Kletbu, která se nepromíjí. Ac byl desive vzteklý, nepovedlo se mu to naplno. Jestli tedy Snape cítil k Brumbálovi aspon nejakou oddanost a vernost (treba i utlumenou Pánem zla, ale porád jeste zivou), kletba nezaúcinkovala tak, jak mela. Mozná zde soucasne mela vliv jeho jizva ve tvaru plánku londýnského metra na levém kolene :D

2) a) Mel Ohnový den
b) V reditelne bylo zavrené okno
c) Brumbál si na nej ani nevzpomnel a nezavolal ho
d) Letel na jinou dulezitou misi, kam ho poslal Brumbál ("Potrebujeme, abys nám da výstrahu..." -Brumbál, Fénixuv rád). Mozná obhlídnout dalsí horcrux

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: nit.rob.ran
Datum: 10. 09. 2005, 21:58:07

Snape je určitě zrádce. A Brumbál je mrtvý, protože v ředitelně se objevil jeho portrét.
Myslím, že Snape vyslal opravdovou avadu kedavru. Je fakt, že Brumbál se měl podle všeho, co sme předtím četli, rovnou skácet k zemi... Ale možná si Snape přál, aby brumbál z věže spadl a tak se mu to splnilo... Já už fakt nevím

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 02. 09. 2005, 15:44:00

2b) Zavřené okno není pro fénixe žádný problém. Pořád si myslím, že moje teorie o tom, že fénix pozná, kdy jsou hodiny jeho pána sečteny, a pak už nezasahuje, není zas tak mimo

Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 16:28:28

To není. Ale mozná i fénix dostal od Brumbála rozkaz do niceho nezasahovat a proto tak tesknil...

Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Rony
Datum: 10. 09. 2005, 22:37:04

Myslím, že Fénix není pejsek a některé "příkazy" by prostě neslyšel...

Ale jina šlo prostě o hru, kterou si Snape a Brumbál pečlivě nacvičili, možná i sedmý ¨díl začne jejich rozhovorem někde v úkrytu...

Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 11. 09. 2005, 08:57:29

Tomu nevěřím. Fingovanou smrt Rowla použila už dvakrát, že by potřetí? A nesmíme zapomínat, že našli tělo. Jsem si jistá, že Hagrid by poznal, že něco není v pořádku. není sice žádný lumen, ale živí (i mrtví) tvorové jsou přece jeho obor.
Dokonce i to, jak Brumbál sliboval,ž e ještě něco vysvětlí nebo dopoví, a pak na to nedošlo. Tak to v životě taky bývá

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Zloduch
Datum: 01. 09. 2005, 21:00:14

Moja teoria:
1)Ak pouzijes to kuzlo v rozbehu, podla zakonov fyziky sa kineticka energia stratin nemoze....z coho logicky vyplyva ze cloveka to odhodi...
2) A je mozne ze fenix bol prave vykukle oplznute vtacatko, no to chcem vidiet ako by ho zachranoval...

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Hagriid
Datum: 31. 08. 2005, 21:44:57

můj cvoklý názor:
snape vůbec avada kedavra nepoužil, v každé verzi i v oreginále není aVada kedavra ale aDava kedavra, což jsem objevil, protože jsme se hádali ve třídě ,jak je to zaklínadlo....
fenix tedy podle mne dostal od brumbala rozkaz,aby ho nezachranoval,protoze on nezemre...je to sehrane...

kdyby to bylo doopravdy ..tak je to tim,ze je brumbal nejmocnejsi..tudiz je jiny nez normalni clovek..takze i smrt je jina

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: pivak
Datum: 02. 09. 2005, 13:41:11

Nevim co si cet za knizku ale ja tam rozhodne mam aVada kedavra

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Nefertini
Datum: 02. 09. 2005, 10:18:36

Snape musel použít Avadu kvůli té přísaze, ale také si myslím, že Brumbál (Dumbledore) věděl co se stane.. možná to bylo i předem připravené > pamatujete na ten rozhovor kdy Snape říkal, že Brumbál zašel příliš daleko?

Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 02. 09. 2005, 13:13:54

Ten Dumbledore se hlavne vubec nebranil, takze o tom urcite vedel.

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 21:48:37

Hnedka ze zacatku - v originale je Avada kedavra a fakt nevim, kde berete vsichni opak.
Netrvrdim, ze Dumby neni mrtvy, ale myslim si, ze to je vsechno nejak jinak nez to vypada.

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: David
Datum: 31. 08. 2005, 18:49:18

2) Ja myslim, ze klidne mohl byt okolo, jen ale poznal, ze uz nema smysl jednou ho zachranit. Nic prece nebranilo Snapeovi zabit ho dalsi kletbou, Brumbal se nemohl branit. Kdyby videl ze sanci ma, urcite by kletbu pohltil.

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:52:04

Dumbledore byl ale tak silny carodej, ze hulka byla jen esteticka dekorace.

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:52:04

Dumbledore byl ale tak silny carodej, ze hulka byla jen esteticka dekorace.

Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Já a jen já
Datum: 31. 08. 2005, 19:09:33

Byl oslabený lektvarem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:35:21

Vlastne jo, ja malem zapomnela. I tak.

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Petka
Datum: 31. 08. 2005, 18:07:18

b) byl na dýchánku s Rowlou :))

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:20:00

Nebo mu Dumbledore nasypal nejakej jinej ptaci zob a on ne a ne se od nej odtrhnout...

Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 17:42:58

1) ne vždycky všechna kouzla působí stejně. Expeliarmus někdy jen vytrhne hůlku z ruky a tak by to snad mělo fungovat pořád, ale Harry to použil, aby vytrhl Dracovi z ruky deník, a když to použilo trio proti Snapeovi, fláklo to s ním o zem. Asi do toho Snape s tím svým nenávistným šklebem přidal poněkd víc intenzity. V každém případě bych z toho nededukovala, že Brumbál je naživu. Ono sletět z věže vyjde v konečném důsledku nastejno
2) to mě napadlo právě te´d :-) Fénix je nadčasový tvor. Je možné, že dokáže vycítit, že tentokrát skutečně nastal čas, kdy jeho pán musí umřít, a pak už nezasahuje. Zatisíce let své existence už to musel zažít mockrát

Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 17:49:04

Sem cekala, ze odepises :).
1.) Nemyslim si, ze je Dumbledore nazivu, mne se proste nezda ta Avada. Expeliarmus muzu mit ruzny provedeni, ale tohle je podle mne neco jinyho a za kazdych okolnosti je to stejny. Ja se pripajim k teorii, ze Avada Kedavra vyrcena, neni kouzlo, ktere bylo ve skutecnosti mysleno (nonverbal - jak se o tom mluvi v cele knize).
2.) A na toho Foxe me fakt NIC nenapada. Ale podle mne se jeste objevi.

Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 17:54:18

1) asi Rowla nechtěla všechny hnát zase znova nahoru na věž, říkala si, že dole na louce to bude jednodušší. Cynik-ík (ohavný patvar)

Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 17:56:01

Ale presne Rowlingova je ta jedina, ktera vychazi z presnyho provedeni, jestli mi rozumis...Zadny zkresleni, dobarveni po letech.

Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 18:02:38

já se zkouším rozpomenout, jestli je skutečně výslovně někde řečeno, že ta kletba sice zabije, ale jinak s obětí ani nehne. S tím pavoukem to tak bylo, to je fakt. V každém případě u Rowly ta kouzla působí v podstatě úplně mechanicky (to je jedna z věcí, která se mi moc nelíbí), když kouzlo, které má zasáhnout člověka, trefí nějakou věc, tak ji rozbije. A když chce paní Weasleyová oloupat brambory, tak se jí rozletí všude možně, protože je rozčilená. Takže je možné, že i tady lze intenzitu. Následek je absolutní, oběť nemůže být mrtvější než už je, ale průvodní efekt to může změnit. A navíc, Brumbál není žádný hej počkej, takže víc okázalosti je celkem na místě. A nebo se třeba pokusil té kletbě nějak vzdorovat, akce vyvolala reakci a dopadlo to takhle. Nic co by víc odpovídalo Rowliným zásadám mě už nenapadá.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Esclarmonda
Datum: 31. 08. 2005, 19:07:43

Taky si myslím, že třeba mdloby na tebe by neměly dělat díry do stěn.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:06:58

Ja jsem porad zaryte ne Snapeove strane, takze chapas, ze nemohu moc souhlasit
Dumbledore se podle me nebranil. Kdyby fakt chtel, tak by ho nedostali.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: tibbles
Datum: 01. 09. 2005, 13:42:20

Taky si myslím, že se nebránil. Protože mu jasně muselo dojít, že kdyby se ho nepodařilo jim zabít, zemřelo by pravděpodobně pár dalších lidí, včetně Snapea, a to jako Brumbál nechtěl připustit.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 01. 09. 2005, 13:44:33

Takze co z toho vyplyva???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: zvedava
Datum: 01. 09. 2005, 21:36:59

1) Spousta věcí nemá v knihách logiku.
2) Proč se nikdo nezamyslí nad tím, že Harry na ministerstvu použil kletbu Crucio na Belatrix a ta nefungovala, protože ji nemyslel dostatečně opravdově.
3) Mimochodem (Pošuk) kdysi vysvětloval, že kdyby na něj všichni ve třídě použili zakázanou kletbu, tak by se mu maximálně spustila krev z nosu, protože nejsou dostatečně mocní kouzelníci.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 01. 09. 2005, 21:38:10

a to vyplývá z tohohle? Chceš říct, že Snape to taky pořádně neuměl?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 17:09:31

No, kdyz se zamyslís, Avadu se mohl naucit jedine od Pána zla, popr. od Smrtiedu. A to znamená, ze je na jejich strane a Brumbála zabil. Ale jestli ji nemyslel vázne, nebo jestli nechtel myslet vázne, nebo pokud ji neumel, Brumbál to vedel a tím pádem je Snape nevinný.

Ale pak je tu jeste dalsí prekázka- funeral...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 02. 09. 2005, 17:23:37

Smrtijedi nejsou jediní, kdo to umí. Co třeba bystrozoři? V prvním Voldemortově období dostali od Skrka povolení zabíjet.
Já myslím, že to bude takhle: Moody věděl, že kdyby se studenti pokoušeli provést tuhle kletbu na něm, tak by se jim to nepovedlo, protože u čtrnáctiletých dětí se nepředpokládá, že by v sobě našly dost tak smrtelné nenávisti, že by kletba vyšla. Proto se taky Harrymu nepovedlo to Crucio, zkrátka to v sobě nemá.
Řekla bych, že Snape osobně proti Brumbálovi vcelku nic vážného neměl - proč by měl mít? Takže aby se mu kletba povedla, potřeboval si vybavit nějakou situaci, která v něm vzbudila tu pravou vražednou nenávist. A pak už to šlo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 20:03:08

Harry, plný nenávisti a zlomený práve probehlou smrtí milovaného kmotra, nedokáze provést kletbu Cruciatus (která je podle me o zlomek jednodussí nez Avada) a pritom Snape, kterého zene (jenom) prísaha z donucení si klidne mávne hulkou, rekne pri tom Avada a zabije cloveka, který ho chránil celé ty roky? A neprijde ti to nejaký divný? Nebo aspon podezrelý?

Snape byl skutecne Brumbálem chránen a byl si toho vedom, vzdyt to ríkal Belle! Brumbál mu dokonce mozná chránil zivot tím, ze ho nechal ucit ve skole poté, co Pán zla padl, protoze Pán zla se za Potterovými vydal na základe jeho informací a práve tam ho cekal jeho (témer) konec, takze mezi Smrtijedy musel být oblíbený asi tak zhruba jako Cervícek. Mozná by ho i zabili, kdyby mohli. Kazdopádne Brumbál Snapeovi poskytl ochranu, prokázal mu milosrdenství a velkorysost ne nepodobnou té, kterou poskytl Harry Cervíckovi. A ten je Harrymu zavázán.
Jestlize mel Brumbál o tom kouzelnickém poutu pravdu (a na príkladu Snape vs. James je videt, ze ano- díky poutu Snape zachránil Harrymu zivot- prý aby mohl dál nenávidet Jamesovu památku, jak tvrdil Brumbál), musí mezi Snapem a Brumbálem existovat taky takové pouto. A i kdyby byl Snape v tu chvíli plný treba po okraj hnevem a nenávistí, nemohl by tu kletbu provést. Proste by se mu nepovedla, neco by se stalo, co by nemelo. Jako tehdá u Potterových (taky kletba nezaúcinkovala, jak mela). A taky ze se stalo. Brumbála ta kletba nezabila tak, jak by mela (pokud ho vubec zabila). Odhodila ho.

A mozná, ze Snapeovi se skutecne nepodarilo provést kletbu Avada Kedavra, ale zabil ho ten pád. Snape kletbu zbabral, ale v jejím dusledku Brumbál spadl pres ochoz (nebo pres co to vlastne spadl, uz nevím...). To by vysvetlovalo i Fawkese, proc mu neprisel na pomoc. Fawkes vedel o tom poutu (je to kouzelný tvor, cítil to) a proto neprisel. S alternativou, ze by Brumbál mohl spadnout, proste nepocítal...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Rony
Datum: 10. 09. 2005, 22:52:03

Brumbála zabil pád? Nejmocnější čaroděj současnosti si zlomil vaz? Tak to je ještě lepší vtip než že Draco je Snapův otec, ovšem ten úvod mě zaujal, souhlas...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 11. 09. 2005, 00:21:48

Mocný carodej nebo ne, bez hulky nemá nikdo sanci prezít takový hrozný pád z desítek metru! Navíc byl oslabený tím lektvarem, na to nezapomen.
I Brumbál byl jenom clovek...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 02. 09. 2005, 20:23:31

tohle už by pomalu bylo na další téma.
Problém je, že tady narážíme neustále na nedostatek informací. Snape měl být Brumbálovi vděčný, protože ho zachránil před Azkabanem a jak píšeš, vlastně i před smrtijedy. OK. jenže to vypadá, že mu zas tak moc vděčný nebyl. Konec konců, jak už tady někde podotýkala Angel of Music, učitel lektvarů v Bradavicích není zase nějak moc skvělá kariéra a když se podíval třeba na takového Luciuse Malfoye, asi ho to dost žralo. Takže by se možná dalo předpokládat, že Snape nejvíc Brumbála nenáviděl za ten pocit, že by mu měl být vděčný. To se stává.
A co se týče toho pouta mezi Snapem a Jamesem: víš, ani by mě moc nepřekvapilo, kdyby se ukázalo, že se stalo ještě něco dalšího. Když Brumbál řekl, že James zachránil Snapeovi život, a Snape mluvil o tom průšvihu s Lupinem, je možné, že mluvili každý o něčem jiném. James skutečně totiž jen zabránil vlastnímu průšvihu. To není taková zásluha, aby za ni měl být člověk vděčný až za hrob. Je to tak trochu jako když dejme tomu někdo někoho porazí autem a pak mu poskytne první pomoc a zavolá záchranku. myslím,ž e ten postižený si pak řekne uf, ještě že aspoń tak, a ne že by mu šel děkovat za záchranu. mezi jamesem a Snapem by se mělo odehrát něco podstatně vážnějšího, aby se Snape kvůli tomu cítil takhle zavázaný

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 18:14:17

to byl jen takový nápad. A pud sebezáchovy má každý. Kdyby Brumbál chtěl, mohl si přivolat Harryho hůlku a začít sám metat smrtící kletby. Tohle udělat nechtěl a jinou možnost už asi neměl. Když se proti němu postavil i ten, o kom doufal, že si ho bezpečně získal na svou stranu... provokujík

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:17:40

Ty ses teda provakater Podle me, to tak jednoduchy nebude...Pockej, az vyjde sedmicka. Bud se budu smat, nebo brecet zdesenim...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 18:19:10

nápodobně

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:20:49

Musime vzdy udelat 2 reseni, aby byly obe strany spokojeny.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 18:22:25

Tak co takhle: Snape ho jen trochu zabil a Brumbál je jen trochu mrtvý?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:29:36

Snapeovi ujela ruka a Dumbledore byl tak namol (Kanci hlava), ze do toho omylem skocil...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 18:31:04

Snape se přeřekl - chtěl použít povzbuzovací kouzlo, ale nějak mu to ujelo - ta paměť už není, co bývala

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:36:42

Nebo nacvicovali novou vychovnou hru pro Bradavice - Moudry nepremozitelny carodej aneb jak odolat Smrtijedovi holyma rukama. Jeden herec ale spadnul z podia...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 18:37:31

Nezabil on nakonec Brumbál Snapea?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 18:43:44

Meli na sobe papirovy sacky a lihovkou nakresny oblicej a jen si vymenili obleceni (+ paruky samozrejme)...Dumbledore je vrah!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:05:35

a protože je Harry slepý jak patrona, tak to nepoznal...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:07:45

Kratkozraky a k tomu plny emoci - vrazedna kombinace.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 19:07:44

... a myslel si, že pronásleduje Snapea a ve skutečnosti honil Siriuse (hnusný vlasy jako hnusný vlasy), co se právě pracně vydrápal z obloku

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:10:41

v tom se tam objevila Artkele, Blanch a Barborka (Siriuska) a jaly se Harrymu vyškrábat oči za to, že se snaží ublížit jejich miláčkovi...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:10:12

Snape sedel pritom dole v zalari u kaficka... Chudak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 19:10:56

a kratiknot omdlel hrůzou, když viděl ten bordel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:13:15

To mnozstvi naucnych knih pohazenych po zemi se jednoduse nedaly prehlednou...Ctyrlistek, Spravna petka a Rychle sipky...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:15:03

Kratiknot určitě zbledl závistí, kdy uviděl Mirka Dušína...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:16:25

Jak mel v knizce prikreslene tmave cerne vlasy po ramena lihovkou...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:17:46

a pokapané olejem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: sisi
Datum: 01. 09. 2005, 20:42:59

To je super teorie, musíte ji navrhnout Rowle ať ji určitě použije

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 02. 09. 2005, 14:15:12


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 19:19:23

já už nemůžu! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:22:18

to je nás víc... já tu odpověď vyklepávala v tom krátkém okamžiku, naž jsem se začala opět válet po stole neschopná normálních reakcí...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:21:26

Co nemuzes???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 31. 08. 2005, 19:28:55

popadnout dech, protože řvu smíchy

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 01. 09. 2005, 12:58:25

Pokud ses uz prestala dusit smichy, tak bys zase mohla neco pripsat...Predem diky.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 01. 09. 2005, 13:03:23

budu o tom pilně přemýšlet, ale teď musím jít živit rodinku. Mrknu se sem večer

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:32:12

A to je jen zacatek :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:18:57

Presne jako podle stareho rodinneho Princovskeho receptu...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:23:31

myslíš, že nám ho Severus bude ochotný prozradit???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:24:47

Pokud mu sezeneme kresleny original Stinadla se bouri, tak mozna i jo.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:27:58

hurá to by šlo... mám ho doma... sice to není první autorské vydání, ale myslím, že ho někde mám...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 19:31:24

V mych hodinach nebude zadne posetile mavani hulkou...Mohu Vas naucit jak ocarovat mysl, omamit smysly a dokonce jak natocit osten jezka z klece tak, aby z klece vyznival nejsirsim svym otovrem. A dal posunout jezka do poloviny klece. Ovsem pokud nejste stejne banda tupych hlav ze Stinadel, ktere musi obvykle ucit....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 31. 08. 2005, 19:36:29

Pochybuji, že byste mohli pochopit, jaký půvab v sobě má kovový ježeček ve zdánlivě nedobytné klícce, jak tam odpočívá a čeká, až ho někdo chytrý vytáhne ven a pomazlí se s ním... JENŽE VY TO NEBUDETE!!! HA HA

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: Angel of Music
Datum: 31. 08. 2005, 21:28:20

Pan Harry Losna, nase nova.....celebrita....Reknete mi pane Losna, jaky je rozdil mezi vznetovym a zazehovym motorem???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turbo Avada Kedavra (spoiler)

Autor: loony
Datum: 01. 09. 2005, 20:27:02

nemám ponětí, pane. upřednostňuji zameták 5

  << Zpět