Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Turbo Avada- pokracování

Vložil(a): Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 21:58:03

Z duvodu neprehlednosti zavádím nové téma- reaguji na odpoved Aries


Vložil: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 20:03:08

Harry, plný nenávisti a zlomený práve probehlou smrtí milovaného kmotra, nedokáze provést kletbu Cruciatus (která je podle me o zlomek jednodussí nez Avada) a pritom Snape, kterého zene (jenom) prísaha z donucení si klidne mávne hulkou, rekne pri tom Avada a zabije cloveka, který ho chránil celé ty roky? A neprijde ti to nejaký divný? Nebo aspon podezrelý?

Snape byl skutecne Brumbálem chránen a byl si toho vedom, vzdyt to ríkal Belle! Brumbál mu dokonce mozná chránil zivot tím, ze ho nechal ucit ve skole poté, co Pán zla padl, protoze Pán zla se za Potterovými vydal na základe jeho informací a práve tam ho cekal jeho (témer) konec, takze mezi Smrtijedy musel být oblíbený asi tak zhruba jako Cervícek. Mozná by ho i zabili, kdyby mohli. Kazdopádne Brumbál Snapeovi poskytl ochranu, prokázal mu milosrdenství a velkorysost ne nepodobnou té, kterou poskytl Harry Cervíckovi. A ten je Harrymu zavázán.
Jestlize mel Brumbál o tom kouzelnickém poutu pravdu (a na príkladu Snape vs. James je videt, ze ano- díky poutu Snape zachránil Harrymu zivot- prý aby mohl dál nenávidet Jamesovu památku, jak tvrdil Brumbál), musí mezi Snapem a Brumbálem existovat taky takové pouto. A i kdyby byl Snape v tu chvíli plný treba po okraj hnevem a nenávistí, nemohl by tu kletbu provést. Proste by se mu nepovedla, neco by se stalo, co by nemelo. Jako tehdá u Potterových (taky kletba nezaúcinkovala, jak mela). A taky ze se stalo. Brumbála ta kletba nezabila tak, jak by mela (pokud ho vubec zabila). Odhodila ho.

A mozná, ze Snapeovi se skutecne nepodarilo provést kletbu Avada Kedavra, ale zabil ho ten pád. Snape kletbu zbabral, ale v jejím dusledku Brumbál spadl pres ochoz (nebo pres co to vlastne spadl, uz nevím...). To by vysvetlovalo i Fawkese, proc mu neprisel na pomoc. Fawkes vedel o tom poutu (je to kouzelný tvor, cítil to) a proto neprisel. S alternativou, ze by Brumbál mohl spadnout, proste nepocítal...


Vložil: Aries
Datum: 02. 09. 2005, 20:23:31

tohle už by pomalu bylo na další téma.
Problém je, že tady narážíme neustále na nedostatek informací. Snape měl být Brumbálovi vděčný, protože ho zachránil před Azkabanem a jak píšeš, vlastně i před smrtijedy. OK. jenže to vypadá, že mu zas tak moc vděčný nebyl. Konec konců, jak už tady někde podotýkala Angel of Music, učitel lektvarů v Bradavicích není zase nějak moc skvělá kariéra a když se podíval třeba na takového Luciuse Malfoye, asi ho to dost žralo. Takže by se možná dalo předpokládat, že Snape nejvíc Brumbála nenáviděl za ten pocit, že by mu měl být vděčný. To se stává.
A co se týče toho pouta mezi Snapem a Jamesem: víš, ani by mě moc nepřekvapilo, kdyby se ukázalo, že se stalo ještě něco dalšího. Když Brumbál řekl, že James zachránil Snapeovi život, a Snape mluvil o tom průšvihu s Lupinem, je možné, že mluvili každý o něčem jiném. James skutečně totiž jen zabránil vlastnímu průšvihu. To není taková zásluha, aby za ni měl být člověk vděčný až za hrob. Je to tak trochu jako když dejme tomu někdo někoho porazí autem a pak mu poskytne první pomoc a zavolá záchranku. myslím, že ten postižený si pak řekne uf, ještě že aspoń tak, a ne že by mu šel děkovat za záchranu. mezi jamesem a Snapem by se mělo odehrát něco podstatně vážnějšího, aby se Snape kvůli tomu cítil takhle zavázaný

Re: Turbo Avada- pokracování

Autor: Aries
Datum: 02. 09. 2005, 21:59:27

No to je hezký, žes to zkopírovala, ale nic neříkáš

Re: Re: Turbo Avada- pokracování

Autor: Arlondia
Datum: 02. 09. 2005, 22:02:58

Uz odpovídám...

Problém je v tom, ze at nenávidís dotycnou osobu, jak chces, to kouzelné pouto tam je porád. Vem si Cervícka. Harry ho z duse nenávidí, je mu odporný, Cervícek by ho s chutí zabil, ale presto mezi nimi to pouto je a vsadím se, ze i kdyby byl Harry sebelepsí v Cerné magii a chtel ho zabít Avadou, nepovede se mu to práve kvuli tomu poutu.
A stejne tak to je u Brumbála se Snapem. On ho v hloubi duse nechtel zabít, protoze jistá spetka vdecnosti v nem zustala, proto se kletba nepovedla tak, jak mela, ale Brumbála stejne zabil ten pád...

Re: Re: Re: Turbo Avada- pokracování

Autor: šušeň
Datum: 03. 09. 2005, 13:51:59

mysiš,že Harry nemůže zabít červíčka? Spíš naopak,ne? To pouto nefunguje na obě strany,ne?

Re: Re: Re: Turbo Avada- pokracování

Autor: Aries
Datum: 02. 09. 2005, 22:06:20

No ale pořád zůstává ten fakt, že kdyby ho nechtěl zabít jen v hloubi duše ale vůbec, tak by ho nezabil

  << Zpět