Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Vložil(a): Kikina
Datum: 08. 09. 2005, 19:26:39

Toto téma nemá tak úplně suvislost s HP, ale budu moc ráda, když napíšete. Já nevím jak je to u vás, ale já zbožňuju takové postavy jako je ALBUS BRUMBÁL nebo Gandalf....něco mě na nich hrozně moc přitahuje. Nejsou to, ale jen smyšlené postavy.....mám slabost pro krále(a různé historky a babské povídačky o nich) jako je třeba Richard Lvi srdce nebo Karel IV. atd.... mám o nich určitou představu...svou vysněnou a někteří si o mě myslí, že jsem pitomá, ale představuji si je jako nesmírně moudré lidi, kteří ctí a za každou cenu brání spravedlnost.....nevím, nejspíš jsem nakažená filmy jako je Král Artuš nebo První rytíř(tam ty králové takové vlastnosti mají, ve druhém jmenovaném filmu se dokonce o lásku soudí a přou) atd... Moc by mě potěšilo, kdyby jste napsali jaké vlastnosti máte na vašich oblíbených postavách rádi, jaké druhy postav máte rádi, jestli kladné hrdiny nebo naopak záporné postavy, ale NEMUSÍ se to týkat HP....jaký hrdina ať už knižní nebo filmový vás nejvíc okouzlil a pro koho by jste byli schopni bulit jak želvy u filmu či knížky???? Ještě jsem si vzpoměla, že když jsem byla menší a poprvé jsem viděla film Robin Hood Král zbojníků tak jsem chtěla za manžela právě jeho....taky nevím proč, možná proto, že taky ctil mír a lásku, bojoval za práva chudých atd... Jaké vlastnosti na svých hrdinech ZBOŽŇJETE? Ještě poslední věc: prosím komu přijde toto téma zbytečné nebo otravné nebo ho jakkoli popudí, PROSÍM NEPIŠTE SEM A TOTO TÉMA IGNORUJTE.

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Artkele
Datum: 12. 09. 2005, 17:54:19

Napřed jsem k milovala Vinetoua, protože byl čestný, věrný, statečný a měl sametově hnědé oči. Dokonce jsem kvůli němu vytvořila svou první Mary Sue, která mu samozřejmě zachránila život. Bohužel jsem se nikdy nezvládla vyrovnat s tím, že coby sestra Vinetouova pokrevního bratra si s ním asi nic začít nemůžu.
Další velká láska byl Druhý kapitán z ruského sci-fi pro děti o Alence. Strašně se mi líbilo, že dokázal asi deset let vzdorovat vesmírným pirátům, když zajali jeho diamantovou (nebo jakou loď) a taky se strašně dojemně staral o třírukého Třetího kapitána. Tam jsem si zase nedovedla vybrat, protože Třetí kapitán byl roztomile křehký a málem umřel. I když mi na něm trochu vadily ty tři ruce. Jen První kapitán mě štval, protože měl manželku.
Pak jsem se zamilovala do půlky Silmarillionu. Ale vždycky vedl Húrin, protože měl neskutečně depresivní osud. Temný pán ho zajal a nechal ho z věže pozorovat utrpení jeho dětí. Pak ho propustil a Húrin bloudil kajinou a volal své staré přátele, čímž ale prozradil polohu skrytého města Gondolin. Já mám asi pro deprimované propuštěné vězně, kteří udělají nějaký průšvih slabost (jen nechápu, proč musí všichni umřít).
Pak jsem měla ráda Legolase, protože dokázal překonat nepřátelství elfů k trpaslíkům (Gilmliho jsem měla taky ráda, ale no... byl trochu malej). Toho mi bohužel znechutila ta blonďatá parodie.
Už toho nechám, protože by to byl dlouhý seznam končící u Siria.

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: gabus
Datum: 11. 09. 2005, 11:13:03

to vubec neni zbytecne tema.....
ja osobne nejvice zboznuji harryho(samozrejme),ale ani nevim proc.paci sa mi,jaku ma povahu,chovani,a to aky dokaze byt silny.ale taky se mi s hp libi Dambledore.hoci je stary,ale aj tak k nemu maju lidi respekt a vazia si ho.vyzaruje z neho obrovska sila a to ho robi takym mocnym.to je proste chlap cinu.A mozno sem svihla,ale strasne se mi libi este spiderman.2-ku film sem videla asi 40-krat!je to naozaj skvely film.mit takoveho muze,ako je spido,to by bylo fakt skvely!

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných po

Autor: neviâthiel
Datum: 12. 09. 2005, 16:46:17

Toho Harryho ti ráda vysvětlím. Sleduješ příběh z jeho pohledu a tak je ti nejbližší...
a Spiderman je sice superhrdina, ale je velmi lidský a má uvěřitelnou povahu, má ambice nesouvisející se záchranou světa, je i v dospělosti samotářský a plachý... a nevím, jak to udělají ve filmové verzi, ale v té komiksové dal nakonec přednost životu ženatého nadějného chemika.

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: neviâthiel
Datum: 11. 09. 2005, 11:02:31

A abych nezapomněla. Co hlavně žeru, je to, čemu Japonci říkají bishounen (v překladu "hezký kluk"). Přiblížím na své manga lásečce Kirovi Sakuyovi - je to nejlepší kámoš hlavního hrdiny mangy Angel Sanctuary, rváč, děvkař a těžký pařič, a brzy se ukáže, že je ještě o dost tajemnější, než se zdá. A to metodou flashbacků, kdy se divák dozví, že Kira Sakuya zemřel jako dítě při autonehodě spolu se svou matkou, a to, co se roztahuje v jeho těle, je bytost z říše andělů a démonů, která s ním uzavřela obchod - bude žít život za něj a postará se o to, aby jej jeho otec nenáviděl, protože pak nebude smutný, až Kira zemře. A proto se chová tak, jak se chová. Jenže roky v lidském těle na něj zanechají stopy a začíná se z něj stávat člověk, a začne mu záležet i na jeho otci. Ono hlavní je ale jak vypadá - je mu 18, má delší tmavé vlasy (dost často v ksichtě), tmavé oči, chodí v černém kabátě a občas s sebou nosí katanu. I když po škole pobíhá s culíkem a brýlemi (jednoduše blbě vidí).

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: neviâthiel
Datum: 11. 09. 2005, 10:27:00

Myslím, že už čekáte, kdy přihodím svou pořádnou trochu já...

Milovala jsem a stále miluji postavy z Pána Prstenů, hrdinky keltských mýtů, severské bohy a hrdiny apod., protože se kolem nich vznáší opar tajemna a dávnověku, kdy svět mohl vypadal jakkoliv a byl jiný než ten náš současný. Poslední sobou ale zjišťuji, že svět, kde se ty příběhy odehrávají, vůbec není náš svět. A tohle mě přitahuje.

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Arlondia
Datum: 11. 09. 2005, 14:29:20

Hezky jsi to rekla. Pochvalník, souhlasík

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Arlondia
Datum: 10. 09. 2005, 14:07:04

Jdu prihodit svou trosku do lektvaru. :) Já taky zboznuju krále a královské postavy typu Aragorn, Artus, Lancelot apod. Ale soucasne mám slabost pro "prírodne zalozené" postavy jako je napríklad Legolas z PP. Dlouhé vlasy, stíhlá postava, syn krále lesa z Temného hvozdu, vidí orly z mnoha desítek mil, na koni jezdí bez sedla i uzdy (to jsem od nej okopírovala :)), je to prítel vseho zivého apod. Zkrátka takové postavy me pritahují nejvíc. Takze v takových Rychlých sípech jsem krome Rychlonozky mela ráda jeste Stetináce z Bratrstva kocicí pracky, protoze mel mysárnu :)

Pak má jeste ráda moudré, uprímné a prímé postavy, které svou prísností vedou cloveka k sebekritice a zlepsování. Príkladem je Obi-Wan Kenobi ze SW, který byl sice nesmírne milujícím, ale zároven tvrdým a nepromíjejícím ucitelem. Z HP je mu nejvíce podobná McGonagallová, která je navíc zveromágem, takze tím si u me splhla :)

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 10. 09. 2005, 23:06:01

koukam lektvar se uchytil

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Arlondia
Datum: 11. 09. 2005, 00:20:33

Vzdyt to tvrdím porád, ze dobré veci se uchytí

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Me
Datum: 09. 09. 2005, 22:55:42

Tohle není nijak otravný téma! No, jako malá jsem zbožňovala Mirka Dušína - Rychlé šípy asi nějak ovlivňovaly můj duševní vývoj... Ty vlastnosti snad ani zmiňovat nemusím - ušlechtilý hošík, pečlivý student, sportovec... zkrátka všecko, co mi v tý době imponovalo...Teď když v tom zalistuju, zasměju se nad těma epizodkama a představou ideálního světa, ale bylo krásný mít takové sny a idoly... nostalgík, očima mžourajík... V současný době nemůžu říct, jestli mě po stránce charakteru berou víc záporné nebo kladné postavy, zaléží na tom, jak je postava napsaná, zahraná... úžasná postava je Forrest Gump - ta jeho naivita, schopnost vlastně vykonat cokoli... dokonalý!

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Hedera
Datum: 11. 09. 2005, 14:19:26

No, a já jsem v době, kdy jsem četla Šípáky, byla spíš na Metelku. Byl úplně stejně ušlechtilej, ale nebyl tak protivnej a ukecanej jak ten plantážník Dušín. :-)

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Esclarmonda
Datum: 10. 09. 2005, 11:32:44

Taky jsem zbožňovala Rychlošípáky a Mirka. Ale trochu mi na něm vadilo, jak pořád poučoval a chtěl ostatní vychovávat, protože mi lezlo na nervy, když se tak ke mně chovaly některé holky - možná znáš takové to maminkování. V dětství jsem snila o stejně úžasném a nerozlučném přátelství jako ve světě od Foglara - no nic, realita bývá poněkud jiná.

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Facinka
Datum: 09. 09. 2005, 22:13:43

Mne momentalne napada iba postava z HP... Podla mna je strasne cool Draco Malfoy. Na jeho povahe sa mi paci, ze je tak spravne drzy. A aj priebojny a taky... Proste Malfoy...

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: ddd
Datum: 11. 09. 2005, 14:31:21


Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: David
Datum: 09. 09. 2005, 21:23:32

No s tema kralema bohuzel asi nemas pravdu. Jelikoz se ten titul dedil, tak se museli cispe podle pravdepodobnosti stat kralem blazni, tyrani i moudri a laskavi lide. Tech ale asi bylo malo, jako jich je malo obecne ve spolecnosti. Navic k tomu pridej neomezenou moc, ktera i ze slusneho cloveka udela silence.

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: klarinka
Datum: 09. 09. 2005, 19:17:39

Asi taky záporáky....
Doporučuji vám přečíst si knížku Věž...hlavní hrdina je vrah a hajzlík, ale je podle mne úžasnej
Jinak Johny Depp, Kevin Costner, Keanu Reaves, "Imothep", Snape :), Brad Pitt....atd

Asi je jich až moc

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Medea
Datum: 09. 09. 2005, 22:39:35

Věž? Nic mi to neříká. Kdo to napsal? Nemohla bys to maličko rozvést?

Mojí absolutně nejoblíbenější postavou, která mě asi nikdy nepřestane fascinovat je Methos. Je to 5000 let starý nesmrtelný ze seriálu Highlander. Při představě nekoho tak starého se asi každému vybaví mudrc s bílým plnovousem a ne nenápadný týpek vypadající na 28, který má rád pivo, poslouchá Springsteena, Queen a Rolling Stones a trousí jednu sarkastickou hlášku za druhou. Přestože je tak starý, neobjevil žádný hlubší smysl života a ani o sobě nikdy netvrdil, že by byl moudrý. Líbilo se mi když řekl:"Ale no tak. Co jste čekal? Einsteina? Freuda?...Budhu? Lituju, jsem jenom člověk."
Dokáže z celého srdce milovat, ale má za sebou hodně temnou minulost. Je velice inteligentní a nežije tak dlouho proto, že by se vrhal do každého souboje a vždy vyhrál, ale proto, že často zastává názor, že někdy nejlepší způsob jak vyřešit problém je vyhnout se mu.
Má hodně komplikovaný charakter a i když si myslíte, že je kompletně na vaší straně, nemůžete si být tak úplně jistí jeho loajalitou.

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: klarinka
Datum: 10. 09. 2005, 10:31:11

Je to o vězni, kterej byl v mládí zneužívanej. Tak z toho má porouchanou psychyku. Je to sice psychouš, ale má svým způsobem skvělej charakter.
Doporučuji to všem!!!

Napsal Gregg Andrew Hurwitz.

A když jsme u těch knižních hrdinů :Zbožňuji chladnou mysl "Hannibala Lectra" ! A hrdiny "Pavučiny snů"

Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Medea
Datum: 10. 09. 2005, 14:17:22

Díky. Právě jsem si najela na Hurwitzovy stránky a ta knížka vypadá dost...ehm, nenapadá mě lepší slovo než "hustě".

Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: klarinka
Datum: 11. 09. 2005, 11:16:41

Souhlas

Je fakt dobrá
Taky jsem si vzpoměla na knihu "Řezník", myslím že už název vypovídá o obsahu. Dokonale promyšleno !

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Aries
Datum: 09. 09. 2005, 23:50:39

To je taková ta ponurá pohádka?

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Atenecka
Datum: 09. 09. 2005, 13:47:22

Mne se líbí Coule z Charmed i kdyz neni hezkej ale ta postava mne se líbí, to jak se zamiloval do Phoebe je tak romantický!!!!!!!!!!!!

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: klarinka
Datum: 09. 09. 2005, 19:09:52

Je úžasnej

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 09. 09. 2005, 20:15:14

souhlas

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 09. 09. 2005, 14:58:04

videlas ctvrtou a patou serii?

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Atenecka
Datum: 09. 09. 2005, 20:24:34

Jo i 6 a 7!!!

Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 09. 09. 2005, 21:13:36

sedmou sem nevidela

Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Atenecka
Datum: 10. 09. 2005, 09:56:47

Furt se zabívají tou skolou a Piper umre!!!!!

Stejne nej je ted tato co bezi ted to je 3 myslim!!

Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbo

Autor: Alexis
Datum: 09. 09. 2005, 22:42:57

stejne to te opakujou, takze mas prilezitost to shlednout...!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbo

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 09. 09. 2005, 23:16:01

myslim ze sedmou u nas jeste ani nedavali, ted davaj treti, a od pulky treti az do sesty rady to mam nahrany

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: klarinka
Datum: 09. 09. 2005, 19:10:03


Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Eterniti
Datum: 09. 09. 2005, 12:24:17

to je jednoduché... celkově miluju všechny záporáky... ale pozor... jen sympatické záporáky... nejlepší na nich je, jak používají ironii, sarkasmus, ty jejich jízlivé kecy a u některých dokonce i tu povýšenost (viz. Malfoy st.), takže třeba, když ty jsi si oblíbila Robina Hooda, mě se tam stejně nejvíc líbil šerif z Nottinhamu... prostě a jen záporáky... málokdy to je někdo kladnej...

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Kikina
Datum: 09. 09. 2005, 13:50:52

šerif byl taky dobrej....protože ho hrál ALAN....a toho já mám ráda

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Eterniti
Datum: 09. 09. 2005, 19:06:57

jj já vím, stejně tak se mi od něj líbí třeba postava Hanse Grubera ve Smrtonostné pasti nebo - když už jsme na hp.cz - Snape... ten nemá chybu. Koho ještě mám ráda... tak to je Arnold Vosloo (Imothep) ten taky hraje všude záporáky... a proto se mi líbí :-)) no a takhle bych mohla pokračovat dál a dál a dál... až do zblbnutí

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Ebženka
Datum: 09. 09. 2005, 11:49:27

A just napíšu. Já jsem strašně brečela, když mi zastřelili Vinnetoua (kniha), i když jsem samozřejmě byla zamilovaná spíš do Old Shatterhanda (dnes nechápu proč, vždyť je to bezpohlavní panák, ze kterého se sypou piliny, naftalín a světový mír).
Taky moc obdivuju kouzelníka Merlina z knih Mary Stewartové. A vlastně taky Juráše Bratříka z Evangelia podle Jidáše (to jste asi nikdo nečetl, ale moooc by se vám to líbilo).
Jinak mě, pokud vím, vždycky spíš upoutaly hrdinky, protože... nevím proč. Můj svazek Jany Eyrové je ohmatanější než vojenská Bible a skropený nejednou slzou a kvůli Theodoře z knihy Branou z Ivory jsem si koupila svůj první balíček tarotových karet.
Vcelku se mi zdá, že kdysi jsem obdivovala takové ty dokonalé typy a la Mirek Dušín, kteří byli pořád čestní a zásadoví, všechno uměli a všemu rozuměli, a pak jsem z toho vyrostla a začala jsem mít radši hrdiny, co vědí, o čem je život a je s nimi větší legrace. Mají hlubší životní zkušenosti a občas udělají nějakou lotrovinu, ale v zásadě jsou to ti hodní. Třeba z Pratchetta - Bábi Zlopočasná a Slečna Zuzana.

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Aries
Datum: 08. 09. 2005, 23:08:41

No jo, Robin Hood. Ten sice prošel mimo mě celkem bez povšimnutí, ale když mi bylo asi tak patnáct, zbožňovala jsem Curra Jiméneze - to byla taková španělská varianta. Tenkrát to se mnou mlátilo skoro jako Daník s Dobby. dneska je to různé, záleží na knize nebo filmu a na konkrétní zápletce a tak vůbec , ale obecně mi vyhovují postavy se smyslem pro humor. Třeba Vargásek z Tetičky Julie je skvělý

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Astoreth
Datum: 09. 09. 2005, 13:26:43

Curro Jimenéz ? Strašně mi to připomíná něco co mne asi zlehka minulo v mém ranném dětství. Kdybych o něm měla něco říct, tak fakt nevím co, ale naprosto přesně se mi tohle jméno vybavuje, tuším že moji starší bratranci si hrávali na někoho s tímto jménem skákali a řvali jsemn Kuro Chimenéz...teď jsi mi to připomněla...nostalgík.

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Aries
Datum: 09. 09. 2005, 13:48:13

to už je strašně dávno, seriál, u nás dávali 13 dílů na začátku 80. let. Já z toho byla úplně unešená, vystříhala jsem z novin všechny fotky (pár jich ještě mám), doma jsem vyžadovala u televize nábožné ticho, psala jsem nepublikovatelné fan fiction a začala jsem se učit španělsky a hrdinsky jsem trpěla kvůli svému idolu (ty jseš pitomá, vždy´t je to kravina, kdyby ses radši učila fyziku, a tak podobně). Dokonce zcela zastínil můj předchozí idol, což byl Hrabě Monte Cristo, samozřejmě v knižní podobě. Osudový seriál, sí seňor

Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: jane sofron
Datum: 09. 09. 2005, 15:51:31

Pokud jsi měla Monte Christa toho v mamutím formátu, tak ilustrace jako by z oka vypadly Jeanu Maraisovi, samozřejmě velmi mladému. Do toho se zamilovávalo lehce (pravda, P.M.d.A.?). Pokud jsi byla paf i bez ilustrací, potom chvála představivosti - to já taky umím, jsem mimo z Trevelyana z knihy Jude Deveraux - Vévodkyně, rebel, tmavé oči a tartan - vražedná kombinace.

Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Aries
Datum: 09. 09. 2005, 16:00:50

v tomhle vydání mám jen tři mušketýry, kde jsou ilustrace podle toho filmu s Michaelem Yorkem. Hraběte Monte Crista mám s ilustracemi od Borna. Film s jeanem Maraisem jsem viděla, dekorativní, ale nijak mě to nenadchlo. jediná filmová verze, která se m idocela líbila, byla ta s Chamberlainem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Hedera
Datum: 10. 09. 2005, 21:29:19

Ty máš vydání Mušketýrů, kde jsou ilustrace podle filmu? To existuje? Z kterého roku? Já totiž sbírám Mušketýry v různých vydáních :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Aries
Datum: 11. 09. 2005, 09:07:43

je to 4. vydání z roku 1978, Mladá fronta, Ilustrace Dagmar Bromová a Pavel Brom. Ty obrázky jsou nádherná celostránková grafika složená ze všelijakých motivů, historické postavy jsou zobrazené podle skutečnosti a fiktivní podle filmu, tj. Mylady vypadá jako Fae Dunawayová, d´Artagnan jako Michael York, atd. Dokonce i kostýmy jsou podle filmu. A mimochodem, toho Hraběte Monte Crista ve stejné úpravě a s ilustracemi podle filmu s jeanem Maraisem jsem shodou okolností viděla včera v jednom antikvariátě v Holešovicích kousek od Vltavský

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Hedera
Datum: 11. 09. 2005, 14:13:49

Aha. Díky. To jméno Bromovi mi něco říká, jestli to je ten velký formát s bílou obálkou a obrázkem na ní, tak to mám, jen jsem si z nějakého důvodu nevšimla, že to jsou ilustrace podle filmu :( Musím na to kouknout, až se dostanu domů.

Má někdo ta velkoformátová vydání s rytinami? Nemůžu teď zkontrolovat, z kterého to je roku, ale jsou tam krásné, trochu stylizované historizující rytiny přes celou stránku, postavy tam nejsou zobrazené moc detailně, ale vypadá to nádherně a ty knihy váží asi 3 kila.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: jane sofron
Datum: 10. 09. 2005, 09:52:49

No, Chamberlain byl zamlada kus, s tím souhlasím. Ale filmová zpracování čehokoliv už jsou jen slabým odvarem, bývá to zkráceno, což u HMC je naprosto nutné, a navíc postavy téměř nikdy neodpovídají čtenářovým představám. No, to jsem samozřejmě neobjevila Ameriku. Jen chci říct, že mně se HMC nelíbil ani jako knížka. Mám pocit, že neměl právo mstít se i potomkům zrádců. Že chtěl vymáčknout střeva z lumpů, kteří mu ublížili, je v pořádku, ale co do toho tahá děti? Zdálo se mi to sobecké a palce jsem mu nedržela, což u četby tak rozáhlého románu poněkud komplikuje čtenářovu situaci a výrazně snižuje požitek z četby.
Mušketýři jsou samozřejmě jiné kafe, přečteno čtrnáckrát i s pokračováním. Tam se mi z filmů zase líbila ta verze s Gérardem Barrayem. Yorka nemám ráda, a ani to nebyl příliš povedený film.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti va

Autor: neviâthiel
Datum: 11. 09. 2005, 10:32:46

Viděla jsi čtyřdílnou minisérii Hrabe Monte Christo s Dépadieuem? Scénarista to poněkud překroutil a přibarvil, ale koukat se na to pořád dalo (dali si s tím prostředím fakt práci...)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti va

Autor: Aries
Datum: 11. 09. 2005, 10:47:06

viděla jsem první díl. Normálně s mi Depardieu líbí, ale tahle role mu podle mě nesedla, vypadal tam jak buran. Naopak ten film s Chamberlainem se mi zdál dobrý sice to hodně zkrátili, ale od ducha knihy se moc neodchýlili. Hrabě Monte Cristo má ten problém, ž tam není žádná velká ženská role, takže když tam chtějí nějakou hvězdu, musejí to všelijak upravovat. Taky jsem viděla nějaký francouzský seirál s jacquesem Weberem, to taky ušlo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Hedera
Datum: 10. 09. 2005, 21:26:54

Nebyl příliš povedený film? Podle mě nejlepší možná mušketýrská adaptace :) (nemluvím o Po dvaceti letech. ti se opravdu nepovedli)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnost

Autor: neviâthiel
Datum: 11. 09. 2005, 10:30:16

Souhlasík.
Zato HMC s Chamberlainem se fakt nepovedl...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Medea
Datum: 10. 09. 2005, 13:14:07

Mluvíš mi z duše. S tím HMC jsem to cítila úplně stejně. Přesně tyhle vlastnosti mi na něm taky vadili. Prostě jsem si ho jako postavu nedokázala oblíbit a až do konce mě nechával chladnou.
Pokud jde o Tři mušketýry, tak mnohem raději jsem měla Athose než ď Artagnana. Záhadné hrdé postavy s tajemnou minulostí mě přitahovaly víc než "hrdinové bez bázně a hany".:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Aries
Datum: 11. 09. 2005, 09:11:34

Mně se líbil a moc. Co se týče mušketýrů, kdysi se m itaky nejvíc ze všech líbil Athos, ale před pár lety jsem to četla znova a zjistila jsem, že jediná postava, která tam jedná naprosto logicky a pochopitelně, je Mylady :-) a po dvaceti letech se mi naopak nejvíc líbil d ´Artagnan - za ta léta získal smysl pro humor

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Lunita
Datum: 08. 09. 2005, 21:17:27

Aj ja mám rada Albusa (to vieš :)) aj Gandalfa. A tiež také dáke postavy. A na takých luďoch mám rada statočnosť, múdrosť (to asi nie je správne, ale slovo inteligencia sa mi k tomu nehodí), úprimnosť a dobré srdce

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Stacy
Datum: 08. 09. 2005, 21:12:38

Já obdivuju, když si někdo stojí za svým přesvědčením za všech okolností a nepodléhá svodům ze špatné strany a taky když dokáže zachovat klid a rozvahu v krizové situaci. Z HP mě ale krom Brumbála nikdo takový nenapadá

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Moon-Angel
Datum: 08. 09. 2005, 20:43:35

Já mám ráda postavy typu Severus Snape. A ani nevím proč, asi protože v té kruté realitě kolem nás lidi typu Snapíka nesnáším.

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: šušeň
Datum: 09. 09. 2005, 21:26:58

já je mám ráda (nebo spíš je obdivuju) i ve skutečným světě... lidi,co tak vůbec nevypadají,přitom mají neskutečný schopnosti,nikdy nevíš,co si myslí...

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Albus Percival Wulfric Brian Brumbál
Datum: 08. 09. 2005, 20:37:09

Já mámnejraději Jakuba Vandovce... (je to od jednoho polskýho spisovatele) Je mu 88 celkem věčně je Nalitej a má 12 promile... a je to perfektní exorcista (zeptejte se rodíčů co to je) Jeho hlášky sou perfektní... typ: Amatéři ani nevěděj že ektoplazma hoří (stalo se to po té co vymítaj duchy a zdrhnou... příjde tam Vandrovec polije ho samohonkou a zapálí)... Jinak se mi líbí Brumbál, kvůli jeho vyrovnanosti... Celkem nic ho nerozhází... Věčne v Klidu

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Birute
Datum: 09. 09. 2005, 08:07:35

No jasně! Jakub Vandrovec! To je skvělý životní vzor, rozhodně schvaluji.

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Albus Percival Wulfric Brian Brumbál
Datum: 09. 09. 2005, 20:13:22

Ano... bejt nehoráznym ožralou... starej dobrej buben z pračky (atomová hlavice 4ever)

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Christy
Datum: 08. 09. 2005, 20:13:37

Já obdivuji hrdost. Takovou tu naprostou hrdost, odpor se před někým snižovat a být pokorný. Shledává všechny stejně rovné..... možná to až hraničí s egoismem, ale opravdu mám ráda postavy, které raději trpí, než aby se - byť jen slovně - nechali pokořit, či přiznat porážku.

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 09. 09. 2005, 15:11:08

a jake napriklad?

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Aries
Datum: 08. 09. 2005, 20:44:51

Pyšná princezna?

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovanýc

Autor: Christy
Datum: 09. 09. 2005, 20:28:34

Jo ;)) jediný rozdíl je v tom, že ta postava by neměl být vyložený egocentrista, "já, já a já"..... jinak, ať si je pyšný jak chce

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Birute
Datum: 08. 09. 2005, 20:07:51

Loki Laufeyarson - obdivuji jeho schopnost dostat sebe i ostatní do průšvihu a závidím mu to, že se z nich dokáže dostat pomocí důvtipu a výmluvnosti dostat a něco na tom vydělat (i když ty postranní účinky-např. porod osminohého koně...a pak ty jeho destruktivní sklony...).
Sigyn-obdivuji, že ve svém muži (viz Loki ) dokáže vidět to, zač ho stojí milovat a stát při něm za všech okolností.
Éowyn-rozhoduje o svém osudu sama, má v sobě obrovskou sílu a chce bojovat za své ideály a blízké.
Faramir-prostě rytíř
Remus Lupin-schopnost udržet si laskavost a toleranci k ostatním přeze všechno, čemu je vystavený

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Já a jen já
Datum: 08. 09. 2005, 20:06:35

Já mam v Pánovi Prstenů nejradši Gluma.

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: Hedera
Datum: 09. 09. 2005, 08:53:32

A jaké vlastnosti na Glumovi obdivuješ? :)

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav

Autor: klarinka
Datum: 09. 09. 2005, 19:11:50

jeho schizofrení povahu

Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Jitulkaaaaa
Datum: 08. 09. 2005, 19:34:18

Myslím že každý tak trochu sníme. Já např. miluju Aragorna fakt moc moc moc. Samozřejmě že mám ráda herce Vigga Mortensena který Aragornovi propůjčil tvář ale postava Aragorna a jeho zamilování do elfky Arwen ....U toho brečim strašně moc a ¨to mám pevný nervy jen tak se nerozbrečim u ňákýho filmu.

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 08. 09. 2005, 19:51:10

hele, a cetla si Silmarillion, kapitolu O Berenovi a Luthien?

Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Arlondia
Datum: 10. 09. 2005, 14:02:02

Ta je skvelá Nejlepsí je, jak Huan potom bojuje s Carchamionem a jak Huan potretí promluví... to je sladké... chtela bych to nekdy videt zfilmované, ale toho se bohuzel nikdy nedockáme

Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 10. 09. 2005, 14:05:59

to asi ne, ono by to na zfilmovani bylo nejspis jeste tezsi nez Pan prstenu

Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Arlondia
Datum: 10. 09. 2005, 14:09:51

Nemuseli by tocit vsechno od Zpevu Ainur a Valaquenty az po Tretí vek. Myslela jsem hlavne na Berena a Lúthien. Ovsem pokud by neco chteli natocit, pak bych volila období od procitnutí Prvorozených, jejich cestu s Oromëm do Valinoru, odchod a celý první vek az do ztracení Silmarilu. Mohlo by to koncit posledním pohledem na Eärendila svítícího na obloze u Menelmacara:)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 10. 09. 2005, 14:17:04

to jo, ale i tak by to bylo hodne dlouhy, pokud by to hodne nezkratili, treba pribeh o Turinu Turrambarrovi je taky docela dlouhej

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnosti va

Autor: neviâthiel
Datum: 11. 09. 2005, 10:35:29

Ten se může vynechat - Turin a Nienor jsou slepá větev rodu, nikde to nebude chybět.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnost

Autor: Artkele
Datum: 12. 09. 2005, 17:18:01

Přesně tak, žádné filmařské zpracování mého oblíbeného příběhu. Stačí, že mi zošklivili Aragorna a Legolase.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oblíbené vlastnost

Autor: Esclarmonda
Datum: 12. 09. 2005, 19:05:21

Mně připadá, že se vážně musí filmovat úplně všechno, co má aspoň trochu úspěch.
Legolas se mi taky vůbec nelíbil.

Re: Re: Oblíbené vlastnosti vašich zbožňovaných postav:))

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 08. 09. 2005, 19:46:57

nojo, a v PP jsem taky dost obdivovala statecnost Eowyn

  << Zpět