Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)
Čím si nacpat pupík
Vložil(a):
jane sofronDatum: 12. 10. 2005, 16:19:04
Zase jsem zvědavá a zase vytahuji téma mimo mísu HP. Snad mi to odpustíte...
Co rádi jíte? Po čem
se můžete utlouct? Nad čím slintáte mohutněji než Pavlovův pes po signálu? Co musíte mít, i kdyby čert na koze
jezdil?
Co byste naopak nestrčili do tlamičky ani pod tlakem Avady? Co vám obrací vnitřnosti, jen
na to pomyslíte? (Mám tedy na mysli pouze jídlo.)
Já papkám ráda třeba perníčky s náplní a
čokopolevou. A nezblajzla bych šneky.
Co vy?
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Alexis
Datum: 14. 10. 2005, 22:03:57
pizzaaaaa, testoviny, gyros...
vubec-jatra (vselijake vnitrnosti), morsky prisery
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
Zlatoslav LockhartDatum: 14. 10. 2005, 21:28:53
Miluji lasagne,houskové nebo bramborové knedlíky pokapané cibulkou z výpeku z bůčku, saláty s hodně
česnekového dresinku...je toho hodně, já jsem totiž celkem pažravý.
Nenávidím ale vnitřnosti a takové ty
zbíjačkové produkty taky moc nemusím, a kopr. Jinak sním snad všecko
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Ebženka
Datum: 14. 10. 2005, 14:30:45
zapomněla jsem jednu strašně důležitou věc - miluju bonbóny Sněhulky a jsem schopná sežrat i dva pytlíky na
posezení, když mám chuť. Naučil mě to kdysi dědeček, který mě jimi pravidelně zásoboval a dnes si je kupuju
sama. Tenhle sníh když si šlehnete a zachutná vám, už nikdy nemůžete jinak.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: NItea
Datum: 14. 10. 2005, 04:30:26
Já mám ráda zeleninové saláty. Ale bez zálivky. Prostě jen směs zeleniny a třeba balkán nebo mozarelu a
HOOOOOODNĚ oliv. Pak mám taky moc ráda nakládané artyčoky (v oleji s bylinkami a s česnekem).Dokážu sníst na
posezení konzervičku zelených fazolek a kila žlutých paprik. Miluju i vařenou zeleninu. Klidně i bez
koření.Mám ráda přirozené chuti bez koření.
Kupodivu moc nejím ovoce. Snad jen někdy jako marmeládu, nebo
banán. Ale jinak nesnáším meloun, hroznové víno.
Taky mám ohromnou spotřebu jogurtů (ale jen bílých) a
kávy 3v1.
Ze slaných teplých jídel jsou u mě naprvním místě palačinky plněné špenátem a nivou a
samozřejmě pizza. Ale jen tenká! TLUSTOU NEJÍM.
Co fakt nemusím jsou vařené brambory a největší fuj
je když mi je někdo polije máslem (nebo hůř - tukem).
Jinak už drahně let nejím maso a nijak mi
nechybí.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: ss
Datum: 13. 10. 2005, 21:40:24
Mam rad uplne vsechno krome knedliku s povidlovou omackou (tenhle blivajs jsem naposledy videl u nas na
zakladce, pak uz nastesti nikde)
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
Fleur H.Datum: 13. 10. 2005, 11:30:06
já miluju špagety a vsechno v cem je roztekly syr!!!mnam...ja mam hlad
a miluju bramborový
salat a nenavidim ryzový nákyp a žemlovku(rozmoceny rohlik pfuj)
miluju cokoladu
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: anita
Datum: 13. 10. 2005, 10:58:09
Jsem vegetarián, takže do mě nikdo nedostane maso v jakékoliv podobě, včetně vývarů. Jinak sním v podstatě
cokoliv.
Naopak miluju koprovou omáčku, čokoládu (hlavně takovou, co obsahuje aspoň 70% kakaa), domácí
jahodovou marmeládu a francouzskou hořčici s pepřem.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
Fleur.DelacourovaDatum: 13. 10. 2005, 08:48:49
takl mam rada pizzu, spagety, drubezi po cinsku, kureci prsa s ananasem, lososa, nesnasim tlusty maso,
drstkovou, zemlovku, ryzovy nakyp, ....no mozna by se jeste neco naslo
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Ebženka
Datum: 13. 10. 2005, 08:27:24
jeeejda. To je hezké téma.
Moc ráda mám: čokoládu, borůvkový kompot, česnek a pórek cpu skoro do všeho,
jsem asi jedna z mála, která by se ujedla ve hrachové kaši a čočce (mlask!) a miluju omáčky na špagety vlastní
provenience (červená z rozdušených rajčat, zelená ze špenátu a smetany, bílá ze sýra). Samozřejmě víno tekuté
i pevné. MELOUN. Dobře udělané šťavnaté masíčko. Káva.Čaj. Brambory pečené ve slupce i v jakékoli jiné podobě.
Plísňové sýry. Ledový salát.
Nemám ráda houby, cokoliv tučného odkrojím a vyhazuju, k srdci mi
nepřirostla kapusta a zelené fazolky, nechutná mi ušlehaná šlehačka, chlupaté knedlíky a nemusím dršťkovou,
segedín, zelňačku ani boršč.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
ChristyDatum: 12. 10. 2005, 22:38:51
Ach jo. Já jsem žrací stroj, nic v mé blízkosti nevadrří. Vždycky jsem chodila na návštěvy k těm hroztně
hubeným spolužačkám, které v pokojíčku měly mísu plnou čko-bonbonů, a já se divila: " Jak to, že to
všechno nesníš...?" a ony jednoduše odpověděly, že nemají pořád chuť, jako
někdo
Takže miluju čokoládu všeho druhu, všeho! Dále miluju marcipán, mentolové bonbóny, mořské plody a hroozně ráda
bych někdy ochutnala smažené kobylky (obecně mi chutná čínská kuchyně). Lákavosti mi dodá i cokoli, o čem
řeknete že je to nezdravé
. Šneky bych klidně zblajzla, ale myslím, že by byli dost bez chuti a třaslaví
(takové věci já nemusím, Marsmalows nebo tak nějak, žužu, aspik a želé - bléé).
A pak snad jen nemusím
brokolici, růžovoučkou kapustu, špenát, olivy, květák (pozor, když je hodně dobře udělaný, dá se ;)). Znáte to
určitě ze svých školních let...
A nemůžu vystát v čemkoliv
mátu a
hřebíček.
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Ebženka
Datum: 13. 10. 2005, 09:52:46
to je divné, mentolové bonbóny ti šmakují, a mátu ráda nemáš? Asi to myslíš jako koření, třeba do masa?
a jen tak pro informaci, šneci vůbec nejsou třaslaví a slizcí, mají konzistenci asi jako tuhé kuřecí
maso. Jak chutnají nevím (jen jsem viděla, jak je někdo připravuje), ale má to být lahůdka, takže bez chuti
taky asi nejsou. Akorát jsou na ně někteří lidé alergičtí (maminka mi vyprávěla, jak si takhle jedna její
známá zkazila rande - její partner prý byl týden v nemocnici).
Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunkvilDatum: 13. 10. 2005, 22:56:18
Hlavně je legrace, že ve Francii jsou šneci - eskargoti - chránění:o)
Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
ChristyDatum: 13. 10. 2005, 21:34:29
Škodolibý smích ;)) četla jsem, že prý šneci jsou velké afrodisiakum.
A podle tvých informací by šnek
nemusel být tak špatný - já jsem spíš měla tu představu podle toho, jak vypadají šneci ještě živí. A máš
pravdu, mátu myslím jako koření (mentol mi bonbonech nevadí
naopak, některé ty "zdravotní"
bonbony jsou skvělé!)
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
neviâthielDatum: 12. 10. 2005, 20:56:54
čokoláda... horká, studená, tabulková...
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Harríček12
Datum: 12. 10. 2005, 19:35:47
Mám rád: většinou ty nezdravé věci, to znamená párek v rohlíků, jídlo od McDonaldu ( vyjímku tvoří fish mac a
McFlurry ), klobása, párky, hamburgery, řízky, palačinky, ryby ( převážně makrely, kapra, losos - ale pravda,
ryby jsou převážně zdravé ), tortelíny a všelijaké těstoviny, z těch zdravých věcí ovoce v podobě banánu, kiwi
nebo pomeranče.
Nemám rád: Žádnou zeleninu a už vůbec ne dušenou, buchtičky se šódou ( z toho krému
se mi obrací žaludek ), dršťkovou polévku, játra ( no to je hrůza ), segedínský guláš, zelí.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: tojejedno
Datum: 12. 10. 2005, 19:34:56
Miluji párky s bramborovou kaší, řízky, palačinky i lívance, kuřátko, zapečené těstoviny. Hnusí se mi nudle s
mákem, svíšková, dršťková polévka a všechno s tatarkou a kečupem.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunitaDatum: 12. 10. 2005, 19:30:48
Neznášam rezance s makom, lebo mám s nimi jednu hnusnú skúsenosť.
Ale inak by som hádam zjedla
takmer všetko.
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LoryDatum: 12. 10. 2005, 22:05:51
S makom je to u mňa podobne. Zjem hocičo, len nech na tom nie je mak!
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
VeritasérumDatum: 12. 10. 2005, 19:27:54
já miluju pizzu mňam:))))) ale nesnáším svíčkovou, guláš a hlavně játru fůj
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
AstorethDatum: 12. 10. 2005, 19:25:58
Utlouct se můžu po zmrzlině...skoro jakékoliv, jen čokoládovou zas tak moc nemusím. (ale můžu)
Mám rád
dobře kořeněné americké brambory a skoro jakékoliv libové maso.
Nevzala bych do úst ano s pistolí u
hlavy koprovku, hrachovou kaši, nudle s mákem a jiná sladká jéídla (vyjímkou jsou palačinky). Hnusí se mi
rýžový nákyp, ovesná kaše a podobné blemcačky. Jakékoliv vnitřnosti ...zvedá se mi žaludek jen to píšu. A
nemusím ryby, kapra v žádném případě, lososa jen když není zbytí.
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunkvilDatum: 14. 10. 2005, 22:00:16
To je zvláštní, já zas mám moc ráda čokoládovou, ale nesnáším vanilkovou... cítím tady inspiraci na nové
rozdělení lidstva:o)
Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
AstorethDatum: 14. 10. 2005, 22:17:49
Vanilkovou asi jako čokoládovou...nejradši mám ovocné, pistáciovou, punčovou, oříškovou a jogurtovou. (ale
nesmí z nich být cítit umělotina na sto honů - v chorvatsku měli vynikající zmrzliny)
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Occlumencyman
Datum: 12. 10. 2005, 18:27:19
oblíbené: párek v rohlíku, řízek, smažený sýr, všechno sladký, jahody, švestky, blumy....
neoblíbené:
kečup, tatarka, různý saláty, kremžská hoččice, květák...
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Jolly
Datum: 12. 10. 2005, 18:24:51
Miluju čokoládu na všechny způsoby, tabulku nebo 2 na posezení zvládnu vpoho:) nesnáším rajčata a plavací
omáčku - co dům dal
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Wandarra
Datum: 12. 10. 2005, 18:12:14
Nesnáším drštky, mlíkovku, tlusté maso. Miluji čokoládu, pizzu, tortillky, palačinky (placka sem, placka tam),
mango, sýry všech druhů a chutí, těstoviny a chléb. Jedna má kamarádka tvrdí, že kdyby si měla vybrat 2
poživatiny, se kterými by měla přežít vězení či opuštěný ostrov, byly by to chléb a pivo. Já s ní naprosto
souhlasím (jen to pivo by se občas mohlo proložit vínem).
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
DottDatum: 12. 10. 2005, 17:12:09
Prvá otázka je pre mňa celkom jasná : čokoláda. Vždy všade a v akomkoľvek množstve
Naopak gumových
medvedíkov považujem za asi rovnako poživatelných ako staré pneumatiky
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
jane sofronDatum: 12. 10. 2005, 17:23:01
Myslím, že ti gumoví medvídci budou mít s pneumatikami mnoho společného. Nechci ani vědět, z čeho je vlastně
vyrábějí. :-(
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
EsclarteDatum: 12. 10. 2005, 17:01:25
Tak mám ráda kuře, hroznové víno (a kapalné taky), řízek, pizzu, švestkové knedlíky, rýžový nákyp, krupicový
nákyp, trhanec, čokoládu, třešně, jahody a plno dalších věcí.
Nesnáším papriku, držkovou polévku,
segedínský guláš, hrachovou kaši a játra v omáčce, jak je zmínila Aries. A tlustý maso.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunkvilDatum: 12. 10. 2005, 16:52:20
Řekla jsem si, že schválně nechám jako první odpovědět kju, protože se mi nezdá, jak se vždycky přiřítí až po
mně a tvrdí, že jsme na tom stejně...
A navíc budu mít víc času si to rozmyslet:o)
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: kju
Datum: 12. 10. 2005, 17:34:43
ólrajt: nevím, kdy přestat, když příjde na bramborový salát, čočkovou polévku, špenátové palačinky, kuře na
jakýkoliv způsob, mor jsou pro mě i musli s jogurtem a ze zákusků karamelové větrníky (úplně jsem se
zaslintala).
Co nedokážu spolknout: medovo-máslová pomazánka, dršťky, okra (zdá se, že se to překládá
jako ibišek) a vyhýbám se pokud možno fazolkovým luskům.
Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunkvilDatum: 12. 10. 2005, 17:52:00
To jsem tě zas jednou naučila slovo:o)
No, tak to asi skutečně nebude náhoda - docela se shodneme - teda
z toho tvého oblíbeného: větrníky jsou naprosto jasné(taky slintám), to ostatní ráda mám, ale v salátu nesmí
být majonéza, jen zakysaná smetana. Špenát mám ráda v jakémkoli množství a taky mám ráda pečenou tresku (s
bazalkou a sýrem) a pak vše, co je z brambor - placky, knedlíky, škubánky, šišky, bryndzové halušky(máme
dneska k večeři) atd., zeleninu syrovou téměř všechnu, ovoce bych taky měla ráda, kdybych nebyla na skoro
všechno alergická. No a pak čokoláda a sladkosti všeobecně - ovšem nesnáším pendrek...
Naopak, co nemůžu
vystát - kromě máslomedové pomazánky a všech vnitřností nemám ráda některé druhy zeleniny ve vařené podobě -
tepelně zpracovaná rajčata, papriky a podobně (i když syrové je naopak mám ráda moc) - takže tím pádem nemám
ráda ani kečup, rajskou a podobně. A nemám ráda věci typu majonéza, hořčice, sojové omáčky a podobná
dochucovadla (kterým se u nás říká buď "kopyta" - zřejmě kvůli původu nebo zdigimizi:o) A nemám ráda
pálivé věci. (Jsem děsně vybíravá.)
No, a už jsem toho napsala až dost...
Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: kju
Datum: 12. 10. 2005, 19:31:23
Vidíš, a já žila v domnění, že to slovo je made-in-já...
Tvoje oblíbený věci - naprostý souhlas (včetně
pendreku, nějak jsem na něj zapomněla v druhé sekci). Naopak mi nevadí tepelně upravená zelenina ani
dochucovadla ani pálivé věci (právě jsem se málem podpálila česnekovým salátem :o)
Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunkvilDatum: 12. 10. 2005, 21:20:04
možná jsme na to přišly naráz (jak by nám bylo podobné), já měla taky pocit... no nic.
Mimochodem česnek
je asi jediná výjimka a nevadí mi.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: kju
Datum: 13. 10. 2005, 09:09:40
Já ti ten patent klidně přenechám :o)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
LunkvilDatum: 13. 10. 2005, 11:01:05
Není potřeba, ještě mám "no tak to teda sorry" (i když to mám zas od kamarádky...)
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Aries
Datum: 12. 10. 2005, 16:29:42
Já mám ráda hlavně všelijaké nezdravé fujtajbly - třeba saláty s majonézou nebo vietnamské polívky. Jinak jsem
obecně dost na maso. Naopak za žádných okolností včetně třídenního hladovění do mě nikdo nedostane vařený
květák nebo mrkev a moje noční můra už od ranného dětství jsou taková ta játra v té hnědé omáčce. Už ve školce
jsem simulovala choroby, když jsem věděla předem, že to bude k obědu, naposledy jsem se s tím setkala v
porodnici a ujistila jsem se, že to je opravdu nepoživatelné :-)
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
jane sofronDatum: 12. 10. 2005, 16:49:12
Takhle silnou averzi cítím k hrachové kaši :-)
Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Aries
Datum: 12. 10. 2005, 17:22:16
Tu mám docela ráda, ale já ji dělám jinak. Jako správní Kubánci se cpeme luštěninami tak 2x do týdne :-)
Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
jane sofronDatum: 13. 10. 2005, 09:14:22
No, já vcelku proti luštěninám nemám ničehož nic, ale kdybych je vařila dvakrát týdně, vypadalo by to u nás
jak Na větrné hůrce... :-)
Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
EsclarteDatum: 12. 10. 2005, 17:39:23
Já mám docela ráda fazole, zvlášť fazolový guláš s brambory, hráškovku a čočkovku, nepříliš hustou. Nemám ráda
fazolové lusky a hrachovou kaši.
Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: kju
Datum: 12. 10. 2005, 17:37:02
A znáš nějaký chytrý a netučný recept na "fazole ala cokoliv" nebo na úpravu sóji, aby byla
poživatelná?
Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Aries
Datum: 12. 10. 2005, 17:53:53
No jasně, fazole po kubánsku:
Červené nebo černé fazole se přes noc namočí, přidá se kousek uzeného
(možno vynechat), tka dvě brambory (taky možno vynechat), lžička octa, bobkový list a kousek papriky, vaří se
v téže vodě do měkka (nejlíp v papiňáku).
Na pánvičku na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (možno
nahradit olivovým olejem), cumin, papriku, cibuli, česnek, oregano, rajský protlak, všechno orestovat, smíchat
s fazolemi, přisolit. Podává se s rýží. Druhá možnost je dát víc vody, hotové fazole smíchat se syrovou rýží a
vařit jako rizoto, až je rýže hotová, to se jmenuje congris. Příloha - maso podle chuti pečené s česnekem a
citrónem a případně smažený banán a zeleninový salát. Zeptej se Nevi a spol, jak jim to šmakovalo :-)
Co
se týče sóji, nemám tušení, zatím jsem nikdy nenarazila na žádnou úpravu, kde by se nepoznalo, že je to sója,
což je v mém případě dost problém
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: kju
Datum: 13. 10. 2005, 09:02:32
Skvělé! Děkuju moc. Zní to báječně (miluju recepty, kde je možný půlku vynechat :o). Při nejbližší
příležitosti to zkusím.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: Aries
Datum: 13. 10. 2005, 09:13:56
Pak mám ještě jeden zlepšovák: místo normálních fazolí se použijí dvě plechovky sterilovaných červených fazolí
z konzervy. Na pánvičce se to udělá stejně jako předtím, zamíchá s fazolemi, syrovou rýží a musí se to zalít
tím nálevem a přidá se voda, aby to bylo díl směsi : 2 díly vody a vaří se, až je rýže hotová, tj. vyvaří se
voda a poto mse nehcá ještě 10 minut na mírném ohni pod pokličkou dojít. Za 25 minut je to hotové
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor: kju
Datum: 13. 10. 2005, 09:23:05
To je geniální (i vzhledem k tomu, že tu nemám papiňák). Ale určitě zkusím i první verzi, čas od času mám
potrhlou tendenci vařit z co nejpůvodnějších zdrojů.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
EsclarteDatum: 12. 10. 2005, 16:26:47
Z tohohle tématu jsem dostala silný smíchový záchvat - takže až budu zase použitelná, možná odpovím.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor: pivak
Datum: 12. 10. 2005, 16:24:27
Ja jako zaprisahly masozravec miluju hlavne steaky (krvavy) a nesnasim jakoukoliv rozvarenou zeleninu.
Re: Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
.Datum: 12. 10. 2005, 16:25:35
Tss, tak spolu by jsme si asi nerozuměli.
Re: Čím si nacpat pupík
Autor:
.Datum: 12. 10. 2005, 16:22:12
Já to vezmu všeobecně. Jsem totiž zapřísáhlý vegetarián (přesněje ovolaktovegetarián:-) Mám ráda vše kromě
masa. To do mě nikdo nikdy nedostane.
Ale jinak je mi na blití z kopru a z Kysela (polévka). Mám ráda
sladké (kdo asi ne,že?) ale jinak moje úchylka je pórek...