'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Starší rozhovor s Danem Radcliffem
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.119.124.49

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Starší rozhovor s Danem Radcliffem

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Trio
Příspěvek přidal(a) dannymark   
pátek, 07 dubna 2006, 06:24
Přečtěte si jeden straší ale dlouhý rozhovor s Danem Radcliffem, který je z 19. září 2005 z Leavesdenských studií. Tento rozhovor vedla webmasterka stránek DanRadcliffe.co.uk, Page. Myslím, že Vás bude zajímat, protože v něm Dan mluví také o tom, na koho se těší ve Fénixově řádu. V článku najdete i odkazy, kde si můžete celý rozhovor poslechnout. Enjoy! ;-)


"Je skvělé s tebou opět sedět v Leavesdenských studiích. Myslím, že je to náš třetí rozhovor spolu, že?"

"Ano."

"Ohlédněme se trochu zpět. Od začátku co hraješ Harryho Pottera bylo pro tebe hraní vždycky čest. Když si teď dotočil čtvrtý díl, platí to i teď?"
"Ano, určitě zvláště poté, co jsem četl šestou knihu si myslím, že to je rozhodně obrovská čest hrát Harryho ve všech dílech. Zřejmě by to byla úžasná příležitost hrát ve všech sedmi filmech, předpokládat, že filmaři natočí všech sedm. Ale ano, jistě mít hotové čtyři filmy, to už se bere jako opravdová čest, jelikož mít je natočené znamená obrovské úsilí hodně lidí."

"Během našeho posledního rozhovoru jsi vysvětloval, že scénář pro Ohnivý pohár byl pro tebe velice zdařilý, vlastně jsi ho nazýval mistrovským dílem. Je ještě tvůj oblíbený, a četl jsi již scénář pro Fénixův řád?"
"Ne, ještě jsem ho nečetl, myslím že filmaři v tomto okamžiku mají návrh, ale myslím, že už odstartovali práci na ještě novější verzi. Až ho dokončí, tak se mi dostane do rukou. Mohl jsem požádat o ten návrh, ale nebyly tam žádné body, jelikož film je opravdu ještě daleko. Počítám, že teď usilovně pracují, a že scénář začíná nabírat tvar a půjde v něm už rozeznat samotný film."

"Těšíš se na natáčení některých scén z Fénixova řádu?" Otevřeně si řekl, že na tomto filmu budeš pracovat, přestože to ještě není oficiálně potvrzeno."
"Těším se na všechny scény s Nevillem, protože si myslím že tyto scény busou velmi důležité jelikož jak víte, ve Fénixově řádu se dozvíme o spojitosti mezi Harrym a Nevillem a já si myslím, že to má velmi důležitou roli a také proto, protože Matthew Lewis je opravdovu fantastický kluk. Opravdu se těším na natáčení velkých scén s ním, protože jsem doposud nikdy nedostali šanci hrát spolu nějaké významné scény. Těším se také na natáčení záběrů se Siriusem a závěrečnou scénu s Brumbálem."

"Těšíš se na některé poněkud zvláštní postavy ve Fénixově řádu?"
"Ano, třeba Lenku Láskorádovou a Tonksovou. Na tyhle dvě jsem opravdu zvědavý. Jsem si jistý, že tam jsou ještě některé, ale nemohu si teď vzpomenout na jejich jména. Myslím, že ještě Kingsley Pastorek, (Page zmíní Dolores Umbridgeovou) Umbridgeová! Samozřejmě! Ta je opravdu velmi zvláštní, její role bude určitě velká a bude hrát výzmanou roli v příběhu, je hrozné co Harrymu způsobuje. Ale myslím, že to bude opravdu zajímavé. Nevím kdo ji bude hrát, ale jsem na tu herečku opravdu zvědavý!"

"Ohnivý pohár je první film Harryho Pottera, který přijal opatření věkové hranice do třinácti let..."
"Ano."

"Co si o tom myslíš? Nechal bys menší děti na takový film podívat?"
"Ne myslím si, že závěrečná scéna s Voldemortem je opravdu docela děsivá. Draci také nahánějí hrůzu. Ale myslím si, že by to tak mělo zůstat, protože by to pak nemělo takovou atmosféru jako v knize. Jak víte, je tam i scéna když Červíček přijde o ruku a přidává do kotlíku krev. Viděl jsem kousek té scény, a myslím si, že je to opravdu děsivé, takže věková hranice je v pořádku, ale celý film není jen o hrozných věcech. Hodně scén je úplně normálních, takže by se na to děti mohli dívat."

"Hrál jsi doposud ve čtyřech dílech. Vždy film končil nějakou velkou závěrečnou scénou. Který konec je tvůj nejoblíbenější?"
"Myslím že čtvrtý díl je nejlepší. Ale nedá se to přesně určit, protože tým lidí, kteří točí filmy Harryho Pottera se snaží dělat svou práci opravdu dobře a koncentrují se na každý záběr. V každé závěrečné scéně ja vždy nějaká spojitost s Voldemortem. Ale závěrečným scénám filmaři vždy přikládali důležitou roli, protože nechtěli, aby se nějaký fanoušek vrátil z kina, a řekl třeba: "Ten závěr filmu mě docela zklamal." Tomu se chtěl každý za každou cenu vyhnout. Je vzrušující být součástí toho všeho."

"Tuto informaci už víme, ale přesto se zeptám. Už jsi četl Prince dvojí krve?"
"Ano."

"Jaký je tvůj osobní názor na děj knížky, a jak si myslíš, že série skončí?"
"Tu knihu mám opravdu rád, opravdu jsem si její čtení užil. V každém díle přijde vždy nějaký děj, který je pro tu knížku typický, a v každém se stane něco, co si vždy zapamatujete: tak třeba v Tajemné komnatě létající auto, v Ohnivém poháru Mistrovství světa ve famfrpálu, ve Vězni z Azkabanu stovky mozkomorů a útěk Siriuse Blacka z Azkabanu. Vždy jsem měl třeba svou teorii, že Harry zemře v poslední knize. Když si vezmete předpověď profesorky Trelawneyové, tak tuším co se asi stane. To co mně zarmoutilo, bylo to, že Brumbál zemřel. Byl jsem jeden z těch nešťastných lidí, kteří se tuto zprávu nedočetli sami v knize, ale věděl jsem to od začátku. Lidé říkali: "Četl jsi šestý díl? Brumbál tam zemře!" Nemohl jsem tomu uvěřit. Byl jsem v šoku! Ale na tu knihu jsem se těšil, takže jsem si ji i přes tuto zdrcující zprávu užil."

"V Ohnivém poháru plníš tři úkoly v Turanji tří kouzelnických škol. Který tě nejvíce vyčerpal psychicky a který fyzicky?"
"Nejvíce mě asi bavilo bludiště, to bylo opravdu zábavné! Všichni si to užívali! Citově mě neovlivnil asi žádný, ale jestli musím jeden říct, bude to asi právě to bludiště. Každý, kdo účinkuje v této scéně, musí být tak trochu šílený. To bludiště se různě pohybovalo a měnilo se. Tato část natáčení byla velmi náročná. Po třech týdnech jsem už byl opravdu unavený. Fyzicky nejnáročnější bylo asi potápění. Natáčení pod vodou jsem trénoval hodně dlouho, abych pak byl schopen točit. Nakonec jsem byl ale spokojený, když jsem ty záběry viděl. Trénoval jsem šest měsíců a pod vodou jsem natáčením strávil 41 hodin a 23 minut."

"To opravdu obdivuji! Já bych pod vodou vydžela maximálně tak minutu! V knize je to potápění skvělě popsáno!"
"Ano, také si myslím. Když už mluvíme o scénách z knížky, domnívám se, že je to snad poprvé, kdy do filmu vkládáme scénu, která v knize nebyla, a to jak profesorka McGonagallová učí tancovat Rona na Vánoční ples (smích), je tato scéna v traileru?"

"Ano. Tato scéna s Rupertem mě donutila smát se přímo hystericky!"
"Tak to je skvělé. Já ale bohužel tento trailer neviděl. Shlédl jsem pouze ten první, kde se střídají tváře Harryho, Rona a Hermiony v průběhu čtyř let. Ten film bude na plátně určitě fantastický! Ale trochu jsem se zapotil při natáčení některých scén, jak jsem již říkal. Strach jsem měl třeba ze skoku z 60 stop. Byl jsem přivázán na laně, tak aby mě mohli popř. zachytit, ale nechali mě prostě natočit volný pád. Bylo to hrozné, ale tak po dvou, třech skocích jsem si to začal užívat."

"Takže třeba až bude příští rok kurz potápění, zúčastníš se?"
"Ano, budu rozhodně první ve frontě!" (všichni se smějí)

"Chystám se to udělat!"
"To už bych měl sedět v letadle!" (smích)

"Co říkáš na režírování Mika Newella? Vyrovná se Alfonsovi, nebo Chrisovi a s jakými novými herci sis natáčení užil nejvíce?"
"Strašně mě bavilo pracovat s Brendanem Gleasonem, byl fantastický. Stejně tak i s Davidem Tennantem, který hraje Bartho Skrka ml. A přeji si, opravdu si přeji, abychom spolu hráli ještě více, protože spolu nám dali dvě scény v celém filmu a v jedné scéně spolu ani nemluvíme, takže bych si moc přál ještě si s ním někdy zahrát, protože byl prostě skvělý! A Michael Gambon pro mně není nový. Hrál už v trojce. Tam jsme moc scén spolu neměli, ale v Ohnivém poháru jich spolu máme docela dost. Michael Gambon je jeden z nejzábavnějších lidí se kterými jsem se kdy setkal. Když jsem ho začal poznávat, mohl jsem o něm říct velmi málo, protože jste nikdy nevěděli, kde u něj realita začíná a kde končí, tak byl velký. Mike Newell dělá svou práci skvěle, třeba scéna mezi mnou a Matthewem: Matthew jí musel hodinu a čtvrt zkoušet. A co bylo výsledkem? Byl rozčilený skutečností, že musel zacházet až do úplného detailu. Byli jsme z toho mírně vedle. Ale Mike jde prostě do detailu každé scény, aby byl herecký výkon co nejlepší. On vyrůstal v internátní škole tak do toho prostě jde vždy svým způsobem, zatímco Chris vyrůstal v Americe a Alfonso je z Mexika. Mike do toho vstupuje svým typicky britským způsobem. U jedné scény je jasně vidět, že jde čistě o britský způsob filmu. Nevím, jestli existují ještě nějaké země, kde jsou soukromé školy. Tak třeba scéna, kdy mě a Ruperta uhodí Snape do hlavy za to, že se bavíme o Vánočním plese. Musím se vždy smát, když tuhle scénu vidím, nevím proč, ale přijde mi to hrozně vtipné! Myslím, že na to Mike šel britským způsobem a opravdu vytvořil atmosféru internátní školy. Ne na place, ale ve filmu."

"Chybí ti něco, nějaké věc, když je teď zcela jasné a očividné, že jsi slavný, každý tě zná, stejně jako Harryho v kouzelnickém světě?"
"Ne, to popravdu ne... Myslím si, že mám spíše kousek blíž k dospělosti než ostataní děti. A proč tomu tak je? Na to je jednoduchá odpověď: strávil jsem hodně času mezi dospělými lidmi. Jestli to znamená, že jsem tím něco ztratil, to nevím, každopádně mi nic nechybí."

"Jako šestnáctiletý dospívající se vyjadřuješ opravdu na úrovni dospělého!"
"Děkuji!"

"S Harryho pocity je to jako na horské dráze. Zvláštně v Ohnivém poháru je atmosféra opravdu temná a jsou tam situace, se kterými se musí vypořádat v tak mladém věku. Jak zůstáváš v pohodě, když víš, že budeš točit jak veselé, tak i hodně smutné a dramatické záběry?"
"Ano, myslím si, že když jsem točil scénu s Voldemortem, tak jsem byl v takovém zvláštním rozpoložení, ani nevím, jak bych mohl popsat jak se chovám při veselých nebo smutných a dramatických scénách. Pak ale nastává situace, že Ralph Fiennes, je skvělý člověk, a s tím se směju a směju, ale vzápětí při natáčení musím předstírat, že ho chci zabít, takže se do té atmosféry musím vždy nějak dostat."

"Myslím si, že to hraješ opravdu dobře. Tvoje herectví je přesvědčivé. Když tě fanoušci ve filmu uvidí, každému je jasné, že prostě umíš hrát."
"Moc vám děkuji, jste velmi laskavá! Chtěl jsem to prostě říci tak, že jsem nemohl riskovat, abych s Ralphem mluvil, a pak nebyl schopen ho nenávidět. Mluvil jsem s ním často, jsem ze stejného těsta jako on, takže jsem ho nebyl schopen nenávidět, zatímco Harry ano. Nebyl bych s to smíchu, když natáčíme tak děsivé scény plné emotivních zvratů. Někdy se ale stane, že se prostě při méně důležité scéně rozesměju opravdu dost. Jednou byla scéna, kde jsem hrál s Rupertem a Kennethem Branaghem a smáli jsem se tolik, až by někteří řekli, že jsem se snad zbláznili, ale je jasné, že jakmile se začne točit nějaká vážnější scéna, tak se mi to nestane vůbec. Musím se dostat do Harryho myšlenek, a to mě smích rázem přejde.

"Teď trochu změníme téma a budu o trochu osobnější."
"Ano?"

"Všichni fanoušci umírají tohou vědět, jak jsi uspěl ve zkouškách GCSE, povíš nám to?"
"Jsem se svým výkonem opravdu spokojen, a zkoušky jsem zvládl!"

"Tak to gratuluji! Plánuješ jít ještě na vysokou školu nebo na univerzitu?"
"Ano, nevím jeslti na univerzitu, to ještě uvidíme. Už jsem odstartoval mů další rok školy, začal jsem o tři týdny dříve, a to je podle mně opravdu dobře, ale jedna věc je pro mně dost těžká, a to jsou eseje, které mi šly vždy nejhůře, protože si k poznámkám neseženu vždy dost detailů. Až potom si uvědomím, jak je to důležité. Musím se prostě víc snažit."

"Rychle se přibližuješ k věku, kdy budeš moci řídit. Vzal sis již nějaké cvičné jízdy, nebo pokoušel ses již někam vyjet? Budeš mít brzy řidičský průkaz?
"Chtěl bych dostat nějaké normální auto, třeba i z bazaru, protože nevím, jak budu při jízdě za volantem rychlého auta
bezpečný, a také proto, protože můj taťka je nejhorší řidič na světě, ale nenaráží do všech, tak tu snad nějaká naděje je. Mamka je ale za volantem fantastická, takže já nejspíš budu někde uprostřed, ale jsem z toho trochu nervózní, musím se cvičit na vyjížďkách, protože když dostanete roli a nemůžete auto řídit, pak nastane problém."

Tvé fanoušky docela ovlivňuješ svým hudebním stylem, dozvídají se o tvých oblíbených skupinách přes tvé dopisy a rozhovory a pak mi mailují, a žádají mě, kde najít tu hudbu, která mě přivádí k další otázce. Všimla jsem si na iTunes, kde je docela dost známých osobností, které vytvoří svůj vlastní playlist. Je to něco, co bys chtěl dělat?
Pozn.: Zde Dan normálně odpovídal, ale jeho zástupce s ohledem na toto téma některé odpovědi vystříhal z audionahrávky, nicméně oznámil, že Danův playlist se zpracovává a další informace budou již brzy zveřejněny.

"Ano, myslím že ano, plánuji, že tam budu mít hudbu, kterou momentálně poslouchám. Jsou to skvělé kapely "The Rakes", kteří mají skvělé albus s názvem "Capture Release", "Hard-Fi" s albem "Stars of CCTV". Toto album ale není k dostání jinde než v Anglii. Hard-Fi prodává své album po celém světě, ale nikdo třeba neví, co je CCTV. Je to v podstatě anti-teroristické album. Každému bych doporučil i CD skupiny "T-Rex" - "Electric Warrior". Začal jsem ho poslouchat a mohu říci, že je úžasné.

"To opravdu je!"
"Fantastické!"

"Měla jsem to album déle, ale souhlasím!" (Všichni se smějí)
"Moc, vám děkuji, že jsem tady s vámi mohl dnes být!"

"To já děkuji, že jsem mohla přijít a znovu s tebou mluvit!"
"Mně neděkujte!"


Audionahrávky:

Předmluva
Scénář
Dan o Fénixově řádu
Postavy ve Fénixově řádu
Danova úvaha o Ohnivém poháru (věková hranice)
Danův oblíbený vrchol filmu
Danova úvaha o Princi dvojí krve
Dan o úkolech v Turnaji tří kouzelnických škol
Dan mluví o akrobacii
Režisér Mike Newell a herci
Naplňující se věštba J. K. Rowlingové
Nálada v Haryho mysli
Dan odhaluje své výsledky ze zkoušek GCSE
Dan o řízení
Danův muzikální vliv

Zdroj: PotterHarry.info (dříve HarryPotter.cz)

 
 


Komentáře
Autor: Anonym [82.100.0.50] Datum: 2006-04-07 18:22:20
[B][/B] :zzz
Autor: Anonym [82.100.0.50] Datum: 2006-04-07 18:22:35
:grin
Autor: wizard tom Datum: 2006-04-07 18:58:52
skvělý! :p
pre wizard tom od martiny
Autor: Anonym [85.216.212.199] Datum: 2006-04-07 20:19:03
mas pravdu su skvele :grin
Pro wizard-toma a martinu
Autor: dannymark Datum: 2006-04-07 20:43:06
Je super si to připomenout ne? :grin
pre danymark od martiny...
Autor: Anonym [85.216.212.199] Datum: 2006-04-07 20:45:40
to mas pravdu..je to super.. :grin :grin
Autor: dannymark Datum: 2006-04-08 12:05:08
jj! :) ;)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR